Gå tilbake til nettstedet

OPSAHL BEGRAVELSESBYRÅ LEVER VIDERE

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det sier Paul Arne Opsahl i firmaet som har tilhold i Jernbanegata i Gran. Det begynner å nærme seg 30 år siden hans far, Nils Einar Opsahl, startet det som etter hvert er blitt en godt etablert bedrift. Dessverre gikk Nils Einar bort tidligere i år, etter et kort sykeleie.

broken image

Andris Melaas (t.v.) og Paul Arne Opsahl i Opsahl Begravelsesbyrå har varierte arbeidsoppgaver på jobben, noe de begge trives med.

-Livet må gå videre, og ved hjelp av mor, Anne Beate Opsahl, samt våre nyansatte medarbeidere, Andris Melaas og Freddy Bryhn Reitan, kan vi fortsette i sporene som far tråkket opp for firmaet. Vår oppgave er å hjelpe folk med alt de ønsker bistand til ved dødsfall i familien. Fra vi får første telefon fra de pårørende, har vi fullt fokus på oppgaven helt til gravstein er på plass, sier Paul Arne, som også driver datterselskapet «Hadeland Stein» vegg i vegg.

Andris har vært med i ett år nå og har tyve års fartstid innenfor helsevesenet, derav atten år i Oslo.

– De fjorten siste årene var jeg i hjemmesykepleien i bydelen nordre Aker og var bl.a. med på å sørge for at brukere som ønsket det, fikk en verdig avslutning på livet hjemme. På fagspråket kalles dette palliativ omsorg, sier han, og tror at det er en god erfaring å ha med seg inn i jobben i begravelsesbyrået.

-Vi er lokalt forankret og bruker lokale leverandører. Vi vil også nevne det gode samarbeidet vi har med kirkekontorene på Hadeland, sier Paul Arne Opsahl og Andris Melaas, som viser til firmaets oppdaterte nettside, www.opsahlbegraelsesbyra.no