Gå tilbake til nettstedet

Portrettet:John Georg Storvik

ÆKT`TRØNDER MED GODFOT-TEORI

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: BT Stokke AS

Vi hørte det ikke under intervjuet, ettersom alle årene i «østlendighet» har vannet ut dialekten. Men CV-en avslørte at en av Hadelands hjørnesteinsbedrifter, selveste Trox Auranor Norge AS, i fjor vår hentet inn en trønder til sjefsstolen. En jovial og målbevisst kar som trådte sine barnesko i trønderhovedstaden på 70- og 80-tallet, og som er full av arbeidslyst og pågangsmot og brenner for bedriften han er ansatt i! John Georg Storvik har lite til felles med sin «landsmann» Bør Børsson; vi ser ingen tegn til at framgang og rekordstore overskudd i bedriften har ført til selvtilfredshet og jåleri. Tvert imot: Her jobber sjefen hele tiden mot nye og hårete mål, sammen med folka på golvet!

broken image


Det var ingen ting som tydet på at John Georg skulle lande på bondebygda Hadeland da han som attenåring startet som medarbeider i en sportsbutikk i Trondheim. Planen var en proffkarriere innen fotball eller håndball, og han var også aktiv på ishockeybanen. Han stresset ikke med å ta en utdannelse, menvar interessert i IT og ble etter hvert systemingeniør innen faget. Det førte ham til Lindab Group, for øvrig enkonkurrent til Trox Auranor, der han gikk gradene og til slutt endte opp som administrerende direktør. Drømmen om en sportslig proffkarriere måtte vike for elitedivisjonen i næringslivet!

....en kombinasjon av selvdisiplin, hardt arbeid og tålmodighet utgjør en mix som slår det meste.

 

Han var derfor ikke helt ukjent med deler av virksomheten til Troxkonsernet, med hovedsete i Mohagen. For de uinnvidde er firmaet markedsleder i Norden på luftfordelingsutstyr og styresystemer, og i tillegg foregår forskning, utvikling og salg under samme tak. Produktspekteret er stort og dekker området for komfortventilasjon for bl.a. nærings- og industribygg, leilighetsbygg og undervisningsbygg. Auranor, som det het fra starten i 1974, har vært en suksesshistorie, og særlig de siste årene har årsregnskapet vist svært hyggelige tall. Firmaets soliditet gjorde sikkert også sitt til at det tyske Trox-konsernet ble interessert og kjøpte opp Auranor i 2005. Søkelys på virusspredning og energieffektivisering har gitt mer enn lett bris i seilene, og i 2021 ble bedriften flyttet fra Nordre Brandbu og inn i et nybygg på 13.200 lyse og luftige kvadratmetere i Mohagen.

Ble trigget av frisk investering Den nye Trox-sjefen innrømmer at han ble imponert over bedriftens spenstige investering i nye lokaler. – Det er ikke hverdagskost å legge 250 millioner på bordet for å forbedre arbeidsforholdene til de ansatte, sier han, og legger ikke skjul på at dette trigget ham til å søke jobben for å være med å ta Trox til nye høyder. Ett av målene er 650 mill. i omsetning i 2025! Det betyr en økning på godt over 200 mill. Men det stopper ikke der: Innen samme år skal de være høyt på Topp 10-lista over de beste arbeidsplassene i landet og gi den beste opplevelsen for kunden. Og Storvik er overbevist om at de skal lykkes med dette, for han har klokkertro på sine 175 kompetente ansatte og vil involvere alle i prosessen. – De har en ærgjerrighet og et eierskap til bedriften som er et stort fortrinn for oss. De nye maskinene våre er selvsagt viktige, men det er folka her som skaper miljøet og er vår største ressurs. Jeg tror det er viktig å gi myndighet og ansvar som hver enkelt kan leve med, en strategi som har vist seg å være en suksessfaktor, sier Storvik, - ikke ulikt uttalelsen en viss Rosenborg-trener kom med den gang han skulle forklare hvorfor det gikk så bra med laget. Hvis man samarbeider godt og spiller hverandre gode, er ingenting umulig, mente han. Godfot-teorien fungerer antakelig like bra i næringslivet som på fotballbanen!

Nabotomta er kjøpt opp Erfaringene etter flyttesjauen i 2021 er bl.a. at det er en stor fordel å ha alle avdelinger i samme hus. Det gir kort beslutningsvei i alle ledd og god flyt i produksjonen, som er den største avdelingen i Trox. Her er det filosofien «Just in time» som gjennom årene har satt seg i ryggmargen på de ansatte. Det betyr i korthet at lagerhold er redusert til et minimum og at produksjonen settes i gang når ordren fra kunden foreligger. Kort gjennomløpstid, leveringseffektivitet og kvalitet i alle ledd er andre stikkord og en god grunn til at bedriften fortsatt er i sterk utvikling. Derfor er det greit å ha å ha sikret seg nabotomta og ha muligheter for ytterligere utvidelser i fremtiden.

- Vi ønsker å bli en klimanøytral LEAN-bedrift i verdensklasse, sier Storvik, som gjennom jobberfaring har funnet ut at en kombinasjon av selvdisiplin, hardt arbeid og tålmodighet utgjør en mix som slår det meste. Men også tida hjemme er dyrebar, siden han og forloveden Mette har to barn hver. Egentid blir derfor et gode man må kjempe for. Storvik har funnet sin måte å få det til på og har droppet hjemmekontor. Den daglige pendlerveien fra Skedsmokorset til Mohagen er hans time-out. – Kjøreturen gir meg et lite, men nødvendig pusterom og fungerer som en ladestasjon foran hver travel arbeidsdag, sier den dedikerte bedriftslederen, som er overbevist om få år vil alle uttalte mål i Trox Auranor være nådd!