Return to site

PORTRETTET: Redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen

LOKALAVISENS LIM OG LUPE

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: B.T. Stokke AS

· Portrett

Da Sissel Skjervum Bjerkehagen trådte sine barnesko i Ringstad og gikk på Trintom skole, var skrivegleden allerede godt utviklet. I tillegg var interessen for nyheter såpass stor at hun knabbet med seg lokalavisen fra postkassa da vegen gikk videre til ungdomsskolen. Allerede den gang kunne omrisset av en bladfyk skimtes i Skjervumfamilien.

broken image

Mens hun gikk på videregående var hun freelancer i «Hadeland» et par år. Som korpsmusiker i Jaren Hornmusikkforening på den tiden, hadde hun klaget på dårlig dekning av det gode korpsmiljøet i bygda, og fikk tilbud om å ta tak i dette selv. Sommerjobbing ble det også i avisen, og temaene ble utvidet til å omfatte mye mer enn korps.

Hoppet av vegen inn i skoleverket

Men da veien inn i yrkeslivet skulle meisles ut, var det et godt råd om å satse på lærerskolen som ble fulgt. Tre år på Elverum lærerskole ble komplettert med ett år på Hamar for å få adjunktskompetanse. Så langt fulgte hun en oppstaket veg inn i skoleverket. Men like før eksamen i 1998 kom en telefon fra lokalavisen igjen. Denne gangen var tilbudet fast jobb for den nyslåtte adjunkten.

-For å si det kort: Jeg fikk aldri praktisert som lærer, bortsett fra under skoletida på Elverum, men jeg har heller aldri angret på mine valg, sier Sissel i dag. En periode var Oppland Arbeiderblads avdelingskontor i Gran arbeidsplass, før hun i 2005 var tilbake i Hadeland igjen. Etter et par år ble hun nyhetsredaktør og nestkommanderende i bygdas lokalavis.

Samfunn, politikk og regionutvikling et stort interessefelt

- Jeg har alltid vært en nerd når det gjelder interessen for samfunn og politikk, og særlig regional utvikling. Å få et blikk innenfor framtidige planer og formidle vyer og visjoner for regionen vi bor i, er «snadder» for en som meg, innrømmer Sissel, som uttrykker stor spenning knyttet til ny fylkestilhørighet for Hadeland. – Hvem skal ta ansvar for å holde Hadeland sammen midt oppe i dette? Jeg mener at hadelandskommunene er en enhet som står støtt i seg selv, og noen må utgjøre «limet» som trengs i denne konstellasjonen, sier en engasjert redaktør.

For redaktør ble hun i 2010 og fra 2014 også eneleder for en institusjon som hadde vært «bygdas lim og lupe» i nesten 100 år! Sissel oppsummerer årene som en flott læringsprosess og roser sine medarbeidere som aldri har vært redde for «å gå på», verken hverdagens konkrete arbeidsoppgaver eller omorganiseringer og nye systemer som har kommet til avishuset.

Et aktivt liv både på jobb og privat

Sissel, som alle kaller henne, betegner seg selv som rimelig praktisk og løsningsorientert, og hun lever et aktivt liv både på jobben og privat. Tre barn på 19, 17 og 11 år, som alle har sine hobbyer, en dirigentektemann med mange jern i ilden og hennes egen trang til å «blåse ut» i Moen Musikkforening, alt dette gjør at hverdagen er langt fra kjedelig for 47-åringen. Hun er takknemlig for at en flink ektemann, gode naboer og oppofrende foreldre har gjort det mulig å ha en interessant lederjobb i lokalavisen, som hun allikevel nå velger å gå ut av.

Ny jobb i ny bygd

Utpå høsten venter nemlig en ny jobb som redaktør i Ringerikes Blad, en oppgave hun tar fatt på med stor spenning og ydmykhet. – Det blir moro å bli kjent med ei ny bygd, nye politikere og nye lokale interessefelt, det gleder jeg meg stort til, sier lokalavisens avtroppende redaktør, som bevarer roen når det stormer og som etter eget utsagn tar livet som en livsstil!

Vi ønsker Sissel Skjervum Bjerkehagen lykke til i jobben som redaktør i Ringerikes Blad!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK