Gå tilbake til nettstedet

Portrettet: Tine Velo Grina -
Yrke: Trivselsskaper

Tekst: Kari Isingrud Foto: Fotograf B.T.Stokke

Tine Velo Grina, eier og daglig leder i Parallell, kaller seg eksponeringsdesigner og
jobber for at produkter, butikker og bedrifter skal synes og fremstå med
særpreg. Men i bunn og grunn handler dette om å skape steder der folk trives,
mener hun.

broken image

 

- Det fysiske miljøet betyr mye mer enn vi tenker over til daglig, mener Tine. Hun understreker at viktigst av alt er menneskene som er til stede, men mener at vi aldri skal undervurdere et trivelig og berikende miljø.

Tine er kanskje ikke kjent for alle, men vi finner spor etter henne flere steder på Hadeland. Gjennom sin bedrift, Parallell, har hun deltatt i prosjekter på Kistefos, i flere av butikkene på Smietorget og nå sist på Ungdommens Hus.

Tine forsikrer om at enkle grep ofte er nok til å skape et nytt inntrykk. Det gir et løft å bytte farger, og kanskje endre innredning. I en butikk vurderer hun varetyper og kundens bevegelser. Det er helheten som gjør at kunden finner fram og trives.

Tine mener at funksjon alltid kommer foran design, men ofte går dette hånd i hånd.

- Det er veldig vanlig å gi møterom navn som ingen forbinder med selve rommet. Når vi utformer
møterom gir vi dem navn som passer med rommets design. Møterommet «Fjæra» er innredet med en stor fjærlampe, og da husker alle hvilket rom det er, forklarer hun. På denne måten får kundenfunksjonelle lokaler, som er effektive og skaper trivsel.

Startetbedrift i studietiden

Firmaet Parallell ble etablert i 2000. Tine studerte interiørdesign ved det som het Merkantilt Institutt. Da hun og en medstudent fikk oppdrag mens de gikk på skolen, startet de like godt egen bedrift. Begge to er fortsatt med i Parallell.

Nå har selskapet seks ansatte og hovedkontor på Majorstua i Oslo. I dag tar Parallell store og små interiøroppdrag i det offentlige rom, butikker, kontorlokaler og private hjem. De har også lang erfaring innen vareeksponering og butikkutvikling, og tar gjerne jobben som
prosjektleder om kunden ønsker det.

Hus og familie på Hadeland

Tine er oppvokstovenfor Sløvika i Jevnaker kommune, på gården Velo. Nå bor hun med familien i
SÅS i Gran.

- Jeg er vel egentlig best kjent som «hu’ som er gift med Espen Grina», ler hun. Ektemannen
er kjent som fotballspiller og folk vet hvem han er.

Tine mener hun får goodwill av å være fra bygda - folk tenker at da er hun ærlig og vant til å jobbe. Det kan se ut som det stemmer også, for hennes del: Hun svinger gjerne drill og hammer selv, og arbeidet har hun gjort siden hun var ung.

- I arbeidsuka på ungdomsskolen jobbet jeg på Jevnaker blomster, forteller hun. Hun fortsatte som ekstrahjelp, og oppdaget at følelser og stemninger kan uttrykkes med blomster, farger og gjennomtenkte kombinasjoner. Det førte til utdannelse i eksponeringsdesign, og etter over tjue år i bransjen liker hun fortsatt det hun driver med.

- Jeg har holdt på lenge, men markedet endrer seg hele tiden, og man må følge med på det som skjer, sier Tine. Hun mener dessuten at det hun gjør betyr noe for folk i deres daglige liv.

- Ikke redder jeg verden og ikke redder jeg liv, men man skal ikke undervurdere hvor
viktig det er med trivsel i hverdagen, sier hun til slutt.

broken image

I et oppdrag for konsulentfirmaet Knowit brettet Tine og medarbeidere fra Parallell 900
gullfugler av aluminium. Da ble de ledd av, men resultatet ble flott! Foto: Parallell