Return to site

SPAR HAR ALT DU TRENGER TIL JUL! 

Tekst og foto:Anne Lise Skjaker

Sjefen på Spar Gran, Roy Morten Lereng, er i storform nå i julestria. Butikken han leder er fylt med alskens delikatesser og kulinariske opplevelser, og som før er det mest tradisjonell
julemat kundene spør etter. – Vi regner med at et halvt tonn med ribbe er solgt innen vi skriver desember, for allerede nå går det om lag 100 kg ribbe i uka ut til kundene. Men så er også Spar Gran svinaktig gode på både stekt og fersk ribbe! sier butikksjefen med glimt i
øyet. 

Nå om dagen er det tut og kjør hos oss i Sparbutikken! sier Roy Morten Lereng, der
han sitter med postkassa til julenissen bakpå mopeden.

 

Også annen julemat frister hadelendingene, og de Spar-ansatte registrerer at mattradisjonene
har endret seg en del med årene. Noen helgarderer med både ribbe, lutefisk og pinnekjøtt, slik at alle i familien skal få sin favorittmiddag på julaften. Atter andre sverger til lettere alternativ som juletorsk eller kveite. Ferskvaresjef Monica Rusvik Grina forteller at mange er flinke til å forhåndsbestille i god tid, og da er det særlig ribbe og torsk som står først på lista.

– Vi er den eneste butikken i området som har fiskedisk, og det vet mange å sette pris på. Lutefisken vår er utrolig bra, og vi selger rakfisk i butt, noe som er viktig for mange rakfiskelskere, sier Grina, som også ber oss nevne at Bjørnstad-sylta er tilbake!

Og dersom noen skulle være i tvil: Du kan ta med hele handlelista di til Spar Gran, og du vil finne det aller, aller meste. Ikke bare det: Butikksjefen tror at du kommer godt ut av det prismessig også, dersom du passer på å få med deg alle de gode tilbudene! Det er jo mye medieomtale av økende matvarepriser om dagen.

– Det henger jo ikke helt sammen med at vi nordmenn kaster mye mat, for dyre ting pleier vi da
ikke å kaste? sier Roy Morten underfundig.

-Du kan ta med hele handlelista di for jula til oss på Spar, for jeg tror vi har
det meste av det du trenger for høytidsdagene! sier butikksjefen på Spar.

 

Coca-Colatraileren kommer i år også 

Den 16. desember får Gran igjen besøk av den amerikansk-inspirerte «Christmas Caravan» fra Coca-Cola. Det er ikke noen selvfølge, da mange Spar-butikker ønsker å få besøk av den blinkende traileren i adventstida. For andre år på rad kommer den rullende og vil ta oppstilling utenfor Smietorget, der det blir mange stemningsskapende aktiviteter for publikum. Bålpanne, juletrær, musikk og konkurranser kan nevnes, og selveste julenissen, med rød drakt og ekte skjegg, kommer
selvfølgelig. I anledning jula er også lokalene etter Cebrina Frisør gjort om til et juleinspirert Coca-Colatorg, der du bl.a. kan legge dine juleønsker i nissens postkasse!

I fjor var rundt 4500 personer innom, pandemien til tross. Nå er det ingen restriksjoner, derfor regner Spar med at det blir flere i år. – Traileren er her fra kl. 13 – 18,og vi ønsker alle, store som små, velkommen til koselig julestemning og en god handel den 16. desember! ønsker butikksjef Roy Morten Lereng.

 

 

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK