Gå tilbake til nettstedet

STADIG FLERE ØNSKER PERSONLIG TRENER

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Gunn Elvestuen Sørli i Hadeland treningssenter forteller at flere og flere ønsker seg en personlig trener (PT) når de skal endre livsstil og starte et nytt og aktivt liv. Men også de som har trening som en del av hverdagen ser nytten av å ha en person som gir gode råd om trening, kosthold og andre valg som kan forbedre vår helsetilstand.

broken image

David Ewald

Begrepet PT er et relativt nytt begrep i Norge. I tillegg til det som er nevnt i innledningen, kan en PT gi deg en følelse av mestring, noe som er vanskelig å oppnå alene! Selv om du kanskje har trent i mange år på egen hånd, vil en PT kunne gi deg mer varierte og meningsfylte treningsøkter. Du vil også kunne oppdage at du har mer «på lager» og at resultatene kommer raskere når en PT bistår deg. Gevinsten kan bl.a. være bedre helse, vektreduksjon, økt styrke, bedre kondisjon og forebygging av skader.

Som en følge av økt etterspørsel er det nå ansatt en PT til ved Hadeland Treningssenter. Fra før har Jana van Rooyen og Anette Racer-Farth utgjort PT-duoen ved senteret. Fra begynnelsen av februar er 33 år gamle David Ewald fra Nesodden ansatt i tillegg, og han har jobbet siden 2007 i tilsvarende jobb. Gode råd om ernæring og rehabilitering, mental trening, vektreduksjon m.m. har vært de viktigste arbeidsoppgavene i tillegg til kondisjonstrening og styrketrening.

broken image

Jana von Rooyen

Jana von Rooyen er PT, naturmedisinsk ernæringsterapeut og yogalærer. Hun er interessert i din helhetlige tilstand og vil bl.a. se på holdningen din, på søvnmønsteret ditt, kartlegge mulige muskel- og skjelettplager og hjelpe deg med et bedre livsstilsvalg. Jana legger kanskje størst vekt på riktig kosthold, og hun ønsker å overføre mer kunnskap om hva slags mat som passer for deg.

broken image
Add paragraph text here.

Anette Racer-Farth liker å finne treningsgleden hos folk, slik at det hele blir en varig livsstilsendring. Hun har stor tro på at trening og riktig kosthold kan gi deg en bedre hverdag både fysisk og mentalt. Hun legger vekt på mestringsfølelse og glede, som igjen vil forebygge livsstilssykdommer og gi overskudd. Hennes motto er: »Den beste treningsøkten er ikke den tyngste og den lengste, men den du gjennomfører!»

Alle de tre som er presentert ovenfor er sertifiserte trenere med høy faglig kompetanse og med utdannelse fra Norges Idrettshøyskole.

 

-Kom innom oss, så kan vi snakke om alle mulighetene om du ønsker en personlig trener, sier Gunn Elvestuen Sørli ved Hadeland Treningssenter.