Gå tilbake til nettstedet

SVINAKTIG GOD JULEMAT PÅ SPAR GRAN!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

I disse førjulstider er det mange som legger planer for hva som skal stå på menyen når den store høytiden kommer. Med familieselskaper og andre sosiale sammenkomster er det ikke rart at mye dreier seg om det kulinariske, og selvsagt tilhørende godt drikke. - Mange liker å være ute i god tid med å få alt i hus, og det merker vi her på Spar Gran, forteller butikksjef Roy Morten Lereng og ferskvaresjef Monica Rusvik Grina i butikken.

broken image

Vi må stelle pent med grisen! sier Roy Morten og Monica. - Uten den hadde vi ikke kunnet levere så mye tradisjonell og god julemat i butikken vår. Den firbeinte ser ut til å sette pris på besøket fra butikksjefen og ferskvaresjefen på Spar Gran.

Selv om noen allerede har ordnet med julematen, er det fortsatt mye å velge i på Spar. Lereng og Grina gir kundene ribbegaranti, da ca. 2 tonn ribbe er bestilt i år. Av dette er ca. 1 tonn ferdig tilberedt for kundene, mens resten selges fersk.

-Ribbe er populært hele året, og når vi har tilbud på ferdigstekt ribbe går det fort unna, sier ferskvaresjefen. Men ikke alle har ribbe på menyen julaften, og Spar gir deg flere alternativer. Hadelands eneste ferskfisk-avdeling, der lutefisk, torsk og kveite er å finne, er populær. For rakfisk-elskere er det også mulig å få fisken i løs vekt. Og vi snakker om prisbelønnet rakfisk fra Valdres, må vite.

Hel kalkun eller kalkunfilet er manges favoritt i romjula eller kanskje helst nyttårsaften, og du finner også dette på Spar. Og får du svigermor på besøk og har kvaler for å mislykkes med desserten, hvorfor ikke prøve Spars hjemmelagede karamellpudding? – Mange vil ha oppskriften, men den holder vi for oss sjøl! sier ferskvaresjef Monica.

Skulle du ha kommet i tidsnød med hensyn til julebaksten, kan du få kjøpe kransekake og ikke minst Spars sagnomsuste julekake, som sikkert vil stagge enhver kakemons! Det er ikke uvanlig at det i julemåneden selges mellom 1200 og 1300 julekaker i Sparbutikken på Gran!

broken image

Butikksjefen er kjempeglad for at så mange elsker julekaka fra Spar! Også pinnekjøtt går det mer av enn før, og både det og tilbehøret finner du i denne «julete» sonen i butikken.

Men selv om de ansatte strekker seg lenger enn langt for å levere alle julevarene som kundene ønsker, er det greit å forhåndsbestille, ifølge butikksjefen. - Nå går tida fort, og dersom du ønsker noe av det vi har nevnt ovenfor, setter vi pris på at du tilkjennegir dine matønsker i god tid før juleklokkene kimer. Da er du sikker på å få alt i hus når du vil, og vi bak disken kan leve med litt mindre stressfaktor på jobben. Resultatet blir derfor bedre humør og mer førjulsglede for oss alle, sier Roy Morten Lereng og Monica Rusvik Grina i Sparbutikken på Smietorget og ønsker god jul til alle!