Gå tilbake til nettstedet

TID FOR VÅRONN I HAGEN

Tekst: Kari Isingrud Foto:Containerservice Hadeland

April er høysesong for beskjæring og rydding i hagen. Stian Dalby Mathisen i Containerservice Hadeland forteller at mange ønsker hjelp til å transportere vekk hageavfallet.

broken image

Med kran og stor bil er lastejobben gjort på en-to-tre!

- Når snøen går oppdager folk at hagen er full av kvist og kvast. De blir like overrasket hver vår, og da blir det travelt for oss, ler Stian.

Containerservice leier ut containere som settes lettvint til for kunden, eller de henter med kranbil om hageavfallet legges nær en vei.

- Vi har god kapasitet og er kjent for å være litt kjappere enn de største i bransjen, forteller Stian. Han røper at litt for mange kunder ringer på fredag ettermiddag, og da kan det bli lange dager og kald fredagstaco på de ansatte.

Kjører gjerne møkk

- Vi bistår også landbruket, og transporterer alt fra fôr, strøflis, rundballer og maskiner til korn og poteter, sier Stian.

Nå har bøndene signalisert et økende behov for transport av gjødsel, og Containerservice ser på nye løsninger for effektiv gjødselkjøring.

- Gårdene blir større og større og da blir det lengre avstanderå transportere møkka, forklarer Stian.

- Vi kan bruke de bilene vi har. Det er bare å dra på en tank for møkkakjøring. I dag bruker mange bønder slange ved gjødselspredning, så vi setter fra oss tanken i veikanten slik at det bare er å
koble på.