Gå tilbake til nettstedet

NORMAL ER TILBAKE PÅ SMIETORGET

Tekst og foto: Kari Isingrud

Normal testet markedet med en midlertidig Minimal på Smietorget sommeren 2022. Det utløste nærmest et folkekrav om en permanent forretning på Gran! Nå står 358 kvadratmeter bugnende butikk ferdig i andre etasje på Smietorget.

broken image

Butikksjef Renate Blekkerud og hennes medarbeidere ønsker velkommen til den nye Normal-butikken på Smietorget.

- Folk var så begeistret for at vi var her, at de ble neste nirriterte for at det bare var en midlertidig butikk, forteller Frida Mortensen Johansen. Hun jobbet i pop-up-butikken, Minimal, for snart to år siden.

Nå er hun tilbake som butikkmedarbeider hos Normal, og skal sammen med butikksjef Renate Blekkerud og åtte kolleger sørge for at kundene trives og får en god handleopplevelse i butikken.

- Vi vil alltid være minst to på jobb, og skal sørge for at hyllene er fulle og kundene fornøyde, sier Renate.

broken image

Full musikk og full butikk: Normal på Smietorget åpnet 21.mars med DJ, goodiebags og over tohundre personer i kø.

 

Normal selger «normale varer til unormale priser» og har et stort utvalg dagligvarer både fra store, kjente merker og fra eget merke. Det er hyppig utskifting av enkelte varetyper og dermed alltid nye produkter å oppdage i hyllene. Normal lokker med «skattejakt» på varer til en hyggelig pris, og har altså alltid faste, lave priser.

- Vi har alt innen hud- og hårpleie, fotpleie, tannpleie, sminke, rengjøring og mye annet man trenger til daglig, forteller Renate. Butikken har også et stort utvalg av godteri, og egne Tik Tok-skilt viser hva som trender akkurat nå. Selv firbente familiemedlemmer kan få godbitene sine fra Normal.

Frida forteller at folk er glade for at Normal er tilbake på Gran

- Folk vil jo gjerne handle der de bor, påpeker hun.

 

Normal vokser raskt i Norge og åpnet omkring 40 nye butikkeri 2023. Veksten fortsetter inn i 2024, og Normal-sjef Thomas Harsvik sier til Nettavisen at de forventer å åpne minimum 15 nye butikker i første halvår 2024. Rundt 80 prosent av vareutvalget konkurrerer med dagligvarehandelen.

Normal Norge er en del av den internasjonale Normal-kjeden,med butikker flere europeiske land. Kjeden ble etablert i 2013 og er dansk-eid.
I dag har Normal mer enn 700 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Nederland, Frankrike, Finland, Portugal og Spania.