Gå tilbake til nettstedet

TIDA GÅR,- GULLSMEDGAVER BESTÅR 

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker 

Gullsmedyrket er et fag med lange tradisjoner, og som de fleste andre håndverk har det endret seg i årenes løp. Hos Gullsmed Fagerholt har tospannet Kari og Per båret tradisjonene videre siden 1988, da de tok over familiebedriften og flyttet butikken fra Minisenteret til Linstadgården. 

broken image

 

Kari forteller at perler er med i motebildet i år, og at butikken har fått inn et eksklusivt merke fra Italia som bærer navnet Le Lune. Det finnes både armbånd, ringer og kjeder innenfor dette merket.  

- Vi har også tatt inn gullsmykker fra danske Per Borup. Her snakker vi om varer som blir produsert på eget verksted, og smykkene klarer å forene vakker design, godt håndverk og høy kvalitet, sier Kari.  

Nå før jul er gullsmedbutikkens hyller fulle av gode julegaveidèer, og du kan velge i vakre
smykker, tradisjonsrikt sølvbestikk og nydelige pyntegjenstander. Gavene du kjøper hos gullsmeden går i arv gjennom generasjoner, og mange velger derfor edelt metall under juletreet. Mange besteforeldre kjøper en del av et bestikk hvert år til barnebarna, slik at de etter hvert har dusinet fullt. Gaver fra gullsmedbutikken høster som regel gledesutbrudd hos mottakeren! 

-Velkommen innom for å se på vårt gode utvalg nå i adventstida! sier Kari (bildet) hos Gullsmed
Fagerholt i Storgata.