Gå tilbake til nettstedet

TIPS OG RÅD TIL SOLBESKYTTELSE

Tekst og foto: GHH

Om våren er det ekstra viktig å huske på solkrem. Solen står høyere på himmelen og kan raskt gjøre vinterblek hud solbrent. På Apotek 1 Gran har de tips og råd til solbeskyttelse for barn og voksne.

broken image

 

- Nå som sola begynner å bli sterkere er det viktig å følge med på UV-varselet. Er indeksen over 3 betyr det at du bør smøre deg med solkrem før du skal ut, forteller Anne Grethe og Mona  hos Apotek 1 Gran.

Etter en lang vinter kan det være lurt å bruke en høyere faktor og ta gode pauser fra sola før huden blir vant til den sterke solen.   

Spesielt barna bør man passe godt på. - Når barna er mye ute og leker er det viktig å smøre ofte. Det er lurt å bruke faktor 30 eller høyere,og på de minste bør man bruke faktor 50. Solkremer tilpasset barn inneholder gjerne en kombinasjon av et fysisk filter og et kjemisk filter. Ofte gjør det solkremen litt mer klissete og vanskelig å smøre ut enn solkrem til voksne. Det er på grunn av det fysiske filteret som legger seg utenpå huden, og betyr ikke at det er noe galt med solkremen. 

- Husk også at solkrem er ferskvare så det er lurt å bytte den ut hvert år for å unngå dårlig beskyttelse. Om den er oppbevart mørkt og i romtemperatur kan fjorårets krem brukes også i år, men sjekk lukt, farge og konsistens. For å være på den sikre siden, spesielt for de minste, burde man kjøpe ny hvert år. Vi anbefaler alle å sjekke ut årets nyheter, sier Anne Grethe og Mona.