Gå tilbake til nettstedet

GLIMRENDE TILRETTELAGT FOR SOLCELLE-ENERGI!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Fotograf B.T. Stokke AS

Det sier Hans Morten Sørlie i Vigga Bygg Bolig om det nye byggefeltet i Lauvlia i Moen krets. I 2021 ble selskapet Hbolig AS en del av Vigga Bygg, derfor ble firmaets navn endret. Sørlie er daglig leder i boligselskapet og selger Vestlandshus. 

broken image

 

Søknaden om å få starte utbygging i det øverste feltet i Lauvlia er ferdigbehandlet i fylket og er nå til godkjenning i Gran kommune. Vi snakker om ca. 50 eneboliger, og interessen er stor, da fine tomter er mangelvare, forteller Sørlie, som peker på mange gode synergier som følge av utbyggingen. Flere elever til grendeskolen er en av dem, rekruttering til lokalt idrettslag er også kjærkomment.  

Det er mange som legger vekt på fin utsikt og gode solforhold når de skal investere i ny bolig, og det er det så visst i Lauvlia! Dermed er også forholdene meget egnet for solcellepaneler, og interessen blant husbyggerne for slike energibesparende tiltak er stor om dagen. Vigga Bygg Bolighar derfor inngått samarbeid med M. Carlsen & Sønn AS om solcelle-leveranser til det nye boligfeltet, som Sørlie håper å kunne starte opp med til våren en gang.  

-Vi gleder oss til oppstart i øvre Lauvlia, men i mellomtida jakter vi ledige tomter. Vi har flere kunder som gjerne vil flytte til kommunen vår, men de mangler tomt, sier Hans Morten Sørlie i boligselskapet på Jaren.