Gå tilbake til nettstedet

Unik markedsføring for Hadeland-regionen

Tekst og foto: Arvicd Holmlund, NM Lygna 2019

Leder for Gjøvikregionen Hadeland Ringerike reiseliv, Arne Jørgen Skurdal, er begeistret over at Lygna skisenter er tildelt NM for andre år på rad.

broken image

Leder Jørgen Skurdal mener synergieffekten av et ski-NM er stor for hele Hadelands-regionen.

- I rene kroner og øre snakker vi om et forbruk på tett oppunder ti millioner kroner for Hadeland og nærområdene. Et arrangement som NM fyller alle hotellsengene på Hadeland, Ringerike, Gjøvik og Toten, ikke minst fordi norgescupavslutningen for junior går samme helg. Her blir det langt flere skiløpere enn i et vanlig norgesmesterskap, sier Arne Jørgen Skurdal.

Reiselivslederen mener at man har greid å synliggjøre Lygna som et topp moderne og snøsikkert område hvor det er mulig å arrangere skirenn hele vinteren.

- Lygna skisenter er kjempeviktig i forhold til aktiviteten i nærområdet, ikke minst for dem som skal selge hyttetomter. Uten aktivitetene knyttet til langrenn hadde det ikke vært like enkelt å selge disse.

Skurdal roser arrangørstaben ved Lygna skisenter for dugnadsinnsatsen som blir lagt ned. Han er ikke redd for at funksjonærene brukes opp og går lei.

- Jeg kjenner ikke til om samme arrangør er blitt tildelt NM to år på rad. Ettersom det har skjedd, betyr det at Lygna skisenter har gjort mye riktig. De fikk ros av Norges skiforbund, NRK og skrivende medier etter forrige mesterskap. Det gir en positiv opplevelse for de frivillige, og vi ser at mange har uoppfordret meldt seg for å gjøre en innsats, sier Arne Jørgen Skurdal.

broken image

Grans ordfører WIlly Westhagen er imponert over idrettslagene.

Grans ordfører Willy Westhagen håper på strålende vær under NM.

- Sol, blå himmel, grønne trær og hvit snø gir fantastiske TV-bilder, noe som er perfekt i markedsføringen av Hadeland som destinasjon. NM setter regionen på kartet og medvirker til å gjøre bedriftene og næringslivet kjent, sier Willy Westhagen.

Ordføreren mener samholdet i organisasjonsstaben og de frivillige funksjonærene er helt avgjørende for at Lygna skisenter nyter så stor tillit i Norges Skiforbund.

- Jeg er mektig imponert over at de sju idrettslagene som drifter skisenteret greier å dra i samme retning. De gjør en stor jobb, ikke bare for skisporten, men også for næringslivet på Hadeland. Bedriftene opplever vekst, hotellene får påtrykk og butikkomsetningen øker, sier Willy Westhagen.

broken image

TV-dekningen fra ski-NM betyr så mye for Hadelands-regionen at vi knapt nok forstår rekkevidden, sier eieren av Lygnasæter Hotell, Ole Seigerud.

Ole Seigerud ved Lygnasæter Hotell mener NM betyr alt for Lygna.

- Ski-NM setter Lygna på kartet, og området er blitt godt kjent i hele Norge. For oss som driver hotellvirksomhet er det selvsagt moro med fullt belegg og masse spisegjester i løpet av en NM-helg. Men det viktigste er synergieffekten, sier hotelleieren, som gjerne kaller seg selv for vaktmester.

Seigerud mener at Lygna ikke hadde eksistert i sin nåværende form uten skisenteret.

 

- Vi etablerte hotelldrift i 1976 og brukte flere millioner kroner på å få vann og kloakk helt frem til døren. Da skisenteret ble åpnet året etter kunne de koble seg på hos oss, og i senere år kunne hyttebyggerne gjøre det samme. Men det er skisenteret som er hjertet på Lygna.

 

Ole Seigerud sier at området ikke hadde hatt samme utviklingsvilkår uten at Lygna skisenter hadde gjort området kjent. Han er også sikker på at tomtesalget for hytter hadde blitt mye vanskeligere.

 

- Den driftige gjengen som styrer skisenteret har laget et produkt som er så bra at de får arrangere NM, og dermed kommer Lygna på TV. Reklameverdien er så stor at vi ikke helt forstår rekkevidden. Nå får hotellet gjennom hele året henvendelser fra praktisk talt hele landet med spørsmål om overnatting. Det er fordi folk har sett at her går man på ski på et praktfullt og moderne stadion, og de er blitt kjent med området gjennom TV-dekning. Vi har greid å skape en vinn-vinn situasjon, sier Ole Seigerud.

Velkommen til stor folkefest på Lygna Skisenter!

Kjøp NM-billetter tildine kjære eller ansatte på lygna2019.no

Instagram: NMLygna2019
Facebook: NMLygna
https://www.facebook.com/nmlygna
Hjemmeside: www.lygna2019.no

broken image