Gå tilbake til nettstedet

VEKSTRA I EN OMSTILLINGSFASE

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det er nå fem år siden Vekstra-kontorene på Hadeland ble samlokalisert i Coop-bygget i Gran sentrum. Daglig leder Edvard Alm og aut. regnskapsfører Olga Ulset i regnskapsfirmaet forteller om en bransje som er inne i en digital omstilling, som innebærer en annen hverdag for kunder og ansatte. For kundene gir endringene løpende oppdatert regnskap og tidsbesparelser når det gjelder kontorarbeidet.

broken image

Daglig leder Edvard Alm (t.v.) og aut. regnskapsfører Olga Ulset hos Vekstra i Gran, slår fast at de er inne i en digital omstilling som endrer hverdagen for både kunder og ansatte.

De to tallknuserne hos Vekstra forteller at firmaet bruker et økonomisystem som heter Duett. Rettere sagt: Dette er hovedsystemet hos regnskapsfirmaet på Gran. Men de ønsker å presisere at kunder med andre systemer som ønsker regnskapsbistand, selvsagt får det.

-Vi er fleksible og åpne for andre systemer. Det er fagkunnskap vi selger, ikke systemer, fastslår de to, som registrerer at Vekstras medarbeidere nå arbeider på en annen måte enn før. Både de og kundene er nå på samme digitale plattform; slik var det ikke for noen år siden. Automatiseringen vil etter hvert gi plass til andre oppgaver, og rådgiverrollen blir stadig viktigere, sier Alm og Ulset.

Denne høsten starter firmaet opp et internt prosjekt for omstilling og utvikling. Alle de 18 ansatte skal være med på dette langsiktige prosjektet, som er et ledd i det å bli en bedre økonomipartner og tilpasse seg en ny tid i regnskapsbransjen.