Gå tilbake til nettstedet

ALLE VIL HA FELLESKI!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Som kjent gikk Gran Sport i 2017 inn i Intersport-kjeden, og allerede da var det mange som hadde fått øynene opp for felleski, forteller Bjørn Linstad i butikken. Siden har det rett og slett blitt en salgssuksess. – Vi selger felleski til både små og store, for de fleste setter pris på det enkle, og felleski behøver som kjent ikke smøres. De fleste vet at de er suverene på vanskelig føre, men de kan også brukes på kaldføre, sier butikkinnehaveren.

broken image

-Hele 70% av alle ski vi selger er felleski, forteller daglig leder i Intersport på Gran, Bjørn Linstad. Her foran det store utvalget av ski i butikken.

Linstad forteller at de mer proffe skiløperne har smøreski til de fleste renn pga. bedre gli-egenskaper, men det skal nevnes at det ble en «snakkis» at skiløperen Petter Soleng Skinstad vant Fredagsbirken i 2017 på felleski. Og aktive skiløpere har som regel et felleski-par i garasjen i tillegg til smøreskiene.

Ski med feller skal kun renses på slutten av sesongen og kanskje hvis de er blitt ekstra møkkete, det er alt som trengs. Men det er viktig å bruke riktig rensemiddel og ikke vanlig skirens. Det er også en fordel å spraye på impregnering ved nysnøforhold. Dette tilbehøret får du kjøpt i sportsbutikken.

broken image

- Det er ganske mye å velge i, og vi garanterer at vi skal finne det paret som passer akkurat din vekt og teknikk, sier Bjørn Linstad og viser fram hva butikken kan tilby innenfor felleski-segmentet.

-For mange turgåere er smøring av ski noe de gruer seg for, så det er ikke så rart at felleskiene utgjør 70% av skisalget i butikken vår, sier Linstad, som garanterer at butikken vil bistå med riktig valg av ski, tilpasset vekt og skiteknikk.

- Dersom vi har bommet og skiene ikke føles komfortable, kan du komme tilbake og bytte. Vi vil at skituren skal bli en god opplevelse, uansett vær og føre, sier Bjørn Linstad, som kan glede seg over gode snøforhold denne vinteren og en stadig større interesse for langrennssporten!