Gå tilbake til nettstedet

Alt du trenger til vinterens uteaktiviteter

Tekst og foto: Kari Isingrud

Hos Intersport Gran Sport bugner butikken av vinterklær og utstyr. Her kan både utstyrsfreaken og vanlige folk finne det de trenger for aktive dager ute.

broken image

Lene Kjexrud Linstad i Intersport Gran Sport gir gjerne råd om påkledning og utstyr for vinterens aktiviteter.

- Vi tar oss god tid og gir personlig hjelp til å finne riktige klær og utstyr, sier Lene Kjexrud Linstad i Gran Sport.

 

- Vi jobber ut fra trelagsprinsippet, forteller Lene, og forklarer at innerst mot kroppen bør man velge ull- eller superundertøy. Mellomlaget kan være en fleece, ullgenser eller en tynn dunjakke. En skalljakke ytterst skal beskytte mot vann og vind. Hun anbefaler både bh og boxer i ull, og lover plagg som ikke klør.

 

Trond Aksel Morstad hos Gran Sport understreker at vinterklærne skal passe både personen og aktiviteten.

 

- Mange er ikke flinke til å kle av og på seg etter hvor varme de er, sier han. Det samme gjelder barna. Når de er aktive trenger de mindre klær enn når det er pause.

 

Ull og luft

- Alle tekstiler som binder mye luft, som ull, holder godt på varmen, sier Trond Aksel. Han kan fortelle at nitti prosent av kundene velger ull, mens bare ti prosent velger superundertøy. Selv aktive skiløpere foretrekker oftest ull.

 

Han minner også om at det er viktig med store nok sko, og anbefaler å gå opp en skostørrelse. Da blir det plass til både sokker og luft i skoene. Det er det viktigste for å holde føttene varme.

 

Stort vareutvalg

Gran Sport har flere tusen artikler i varesortimentet. Hvis det likevel er noe de mangler kan det bestilles. Lene nevner tjenesten «klikk og hent». Da bestiller kunden på intersport.no, og kan deretter raskt og enkelt hente varen som er plukket og ligger klar i den lokale butikken.

 

Til slutt påpeker hun at butikken har både rimelige og dyrere produkter, og at vanlige, norske familier kan få godt turutstyr til gode priser.

 

- Det behøver ikke bli dyrt å være aktiv ute. Mange hadelendinger foretrekker å gå tur i skog og mark og da trenger man ikke masse dyrt utstyr, påpeker hun.