Gå tilbake til nettstedet

BUA låner ut utstyr til vintersport og friluftsliv gratis.

Tekst: Marit B: Skoglund Foto: Lånt av BUA

BUA driver med utlån av utstyr, til blant annet vintersportaktiviteter og friluftsliv. BUA står for barn, unge og aktivitet. Til BUA kan alle komme for å låne seg utstyr. Det er et gratis tilbud og det er Ung Hadeland som drifter utlånstjenesten. Selve tjenesten er lokalisert på Sagatangen i Vassenden.

broken image

Mye kult utstyr for vinteraktivitet å finne hos BUA.

Leder for Ung Hadeland Inger Reidun Fleisher kan fortelle at tjenesten har blitt populær og at det stadig dukker opp nye lånere hos BUA. Folk har ulike grunner til å låne seg utstyr, det kan være at man har lyst til å prøve ut en aktivitet og utstyret som trengs. Da er dette smart for å finne ut om dette er noe man vil gjøre mer, for senere kanskje å investere i utstyr selv. Eller det kan være at det er utstyr til en aktivitet man sjelden gjør, og derfor ikke har utstyr til. Det er ingen som spør etter grunnen til at du låner utstyr her. Dette er en tjeneste for alle i bygda, selv om det er mest rettet mot barn og ungdom.

Fleisher kan også fortelle at de akkurat har fått en gladnyhet fra regjeringen. Det er at de har bevilget 20 millioner kroner ekstra i 2021, til nytt utstyr fordelt på alle landets BUA utlånssteder. Det vil si at det kommer flere penger til hvert BUA i alle kommuner. Noe som igjen resulterer i mer kult utstyr innbyggerne kan benytte seg av. -BUA har nytt og kult utstyr som er tidsriktig, det er viktig å få fram, forteller også Inger Reidun.

broken image

Skiutstyr finnes det mye av hos BUA.

Man kan låne utstyret for en uke om gangen. Er det behov for å låne utstyret lenger kan man få forlenget utlånet, hvis det ikke er utstyr det er spesielt rift om. Trenger du utstyr til vinter eller friluftsaktiviteter kan det være lurt å høre med oss i BUA om vi har det du trenger for en hyggelig dag ute. Her finnes alt fra fjellstøvler, til alpinutstyr og skøyter. Velkommen til oss sier Inger Reidun.