Gå tilbake til nettstedet

Nye eiere – samme butikk

Tekst og foto: Kari Isingrud

I desember i fjor ble Sport 1 Hadeland overtatt av Husumgruppen fra Lillehammer, men i sportsbutikken på Smietorget vil kundene oppleve at vareutvalg og service er like bra som før.

broken image

Henriette Rise Herfindal, butikksjef i Sport 1 Hadeland, har solgt mye langrennsski denne sesongen.

- De nye eierne er rutinerte og vet hva de driver med, sier Henriette Rise Herfindal, nyansatt butikksjef i Sport 1 Hadeland.

 

Husumgruppen er eid av Lillehamringen Geir Ove Husum, og eier 17 sportsbutikker i Innlandet. Konsernregnskapet viser en omsetning på nesten 260 millioner kroner i 2019. Henriette mener det er solide eiere med god bransjekunnskap, og de har et stort støtteapparat som er godt å ha i ryggen om man trenger bistand.

 

Selv har hun vært ansatt i butikken på Smietorget i ni år, men søkte på jobben som butikksjef og tiltrådte i midten av januar.

 

- Det har alltid vært hektisk her, men nå er det ikke noe som heter at arbeidsdagen er slutt klokka fire, ler hun, og forteller at hun har fått mer administrativt arbeid, og personalansvar, men at hun fortsatt er ute i butikken også.

 

- Jeg liker veldig godt det skjer noe og at hverdagen er variert, sier hun

 

Lokaltilpasset vareutvalg

Henriette understreker at eierskiftet og ny butikksjef ikke betyr så mye for kundene.

 

- Vi er her som før, men har et mål om å bli enda mer lokaltilpasset nå. Det vil si at varesortiment vil passe livsstil og aktiviteter vi driver med på Hadeland. Vi må heller ikke glemme hyttefolket på Lygna, sier hun.

 

Henriette er fornøyd med resultatet så langt. Januar i år er mye bedre kontra fjoråret, sier hun og mener det er på grunn av ordentlig snø og kulde samt at folk er flinkere til å komme seg ut på grunn av tiden vi er i.

 

- Vi har solgt ekstremt mye ski og langrennsbekledning, avslutter hun.