Gå tilbake til nettstedet

WORKATION - NY VRI PÅ HJEMMEKONTORET

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Granavolden Gjæstgiveri

Koronaepedemien har stilt krav om utstrakt kreativitet innenfor reiselivsbransjen. Hoteller og andre overnattingssteder har slitt med sviktende bestillinger og tomme gjestesenger. De ansvarlige innen næringen har hatt sine våkenetter med tanker om hvordan de best skal kunne utnytte den ledige kapasiteten under den pågående krisen. Nytilsatt daglig leder ved Granavolden Gjæstgiveri, Arne Ivar Johnsrud, kan fortelle om et nært samarbeid med Visit Innlandet i denne vanskelige tiden.

broken image

-Gjennom dette samarbeidet har vi blitt kjent med en ny trend i tiden, Workation, også kalt «bortekontor», sier Arne Ivar Johnsrud. 

 

– I en tid da mange har hatt hjemmekontor med de ulike erfaringene det har gitt, er dette et tilbud for alle som føler at de kunne trenge en mer variert arbeidshverdag, gjerne med innslag av fritidsaktiviteter. Det viser seg at gevinsten er effektivitet og trivsel.

På Granavolden Gjæstgiveri er det mange ledige rom nå om dagen. Derfor tilbys både private og bedrifter å benytte rommene og stedets kurs- og konferansefasiliteter til arbeid, samtidig som deltakerne kan ta en skitur, en spasertur eller kanskje en tur med hest og slede i lunsjpausen. Granavollen har dessuten mange severdigheter som kan besøkes, samtidig som området er et stille og rolig sted for effektiv jobbing. Bedrifter kan f.eks. tilby sine ansatte en helg med overnatting og full oppvartning, samtidig som de gruppevis, i henhold til koronarestriksjonene, kan jobbe sammen om ulike prosjekter relatert til bransjen de tilhører.

-Prisen for tilbudet er overkommelig, og vi kommer til å gå ut med dette til både private og bedrifter på Hadeland og omegn. Vi har allerede fått forespørsler fra lokalt næringsliv, og vi oppfordrer interesserte til å ta kontakt med oss, avslutter en optimistisk Arne Ivar Johnsrud ved Granavolden Gjæstgiveri.