Return to site

Portrettet: Rådmann Torbjørn Hansen

Ny rådmann med sterk tro på samarbeid

Tekst: Kari Isingrud Foto: Fotograf BT Stokke AS

· Portrett

Torbjørn Hansen, den nye rådmannen i Gran kommune, liker å få til ting sammen med andre. Den fjerde januar var han på plass i et nærmest folketomt rådhus.

broken image

- Jeg liker å jobbe sammen med andre mot felles mål, sier han, og legger til at han gjerne gir ansatte stor frihet til hvordan de løser oppgavene sine.

Men han innrømmer også at det kan være krevende å være nyansatt under en pandemi med strenge restriksjoner.

- Så langt har jeg bare truffet noen få av de ansatte, sier han. De som kan, jobber fra hjemmekontor, og ledergruppa deler på å være til stede, for å ivareta godt smittevern. Det er ekstra utfordrende å bli godt kjent med organisasjonen og de ansatte når vi ikke er fysisk til stede på arbeidsplassen, påpeker han.

Jeg liker å jobbe sammen med andre mot felles mål

Men rådmann Torbjørn er optimist. Han understreker at det også fungerer bra å jobbe digitalt, og at situasjonen har vist at det finnes nye måter å samarbeide på. Dette vil legge føringer for arbeidsmåter i fremtiden, mener han.

Den nye rådmannen er utdannet innen økonomi og administrasjon, revisjon, og han har en master i prosjektledelse. Han har vært økonomisjef i Nittedal kommune, økonomisjef i Ringerike kommune, og rådmann i Nes i Hallingdal, og sist, men ikke minst; kommunaldirektør for organisasjon og utvikling i Ullensaker kommune.

Men Torbjørn har også opplevd at man ikke alltid får akkurat den jobben man vil ha. Etter en bankfusjon på midten av 2000-tallet tok han imot et tilbud om sluttpakke, og sluttet i jobben. Etterpå opplevde han at det ikke var helt enkelt å få ny jobb.

- Etter hvert fikk jeg jobb som maler og fikk et maleoppdrag på Hønefoss videregående skole, forteller han. Der fikk han tilbud om å bli vaktmester, og etter nesten ett år fikk han jobb som finansrådgiver i Buskerud fylkeskommune.

- Det var første gangen de ansatte en vaktmester i en slik jobb, ler han, og føyer til at historien forteller at man ikke bare skal sette seg ned og gi opp, om man ikke får den jobben man vil ha med en gang.

Fra Svolvær til Jevnaker

Torbjørn er født i Svolvær i Lofoten, og har vokst opp i fjæresteinan i Bodø. Han var bare ti-tolv år gammel da han fikk lov til å dra ut i båt alene.

- Vi lekte i fjæra fra vi var bittesmå, forteller han. Og legger til at når ungene var ute kunne ikke ho mamma følge med på hva de holdt på med. Ganske forskjellig fra hvordan barn vokser opp i dag, fastslår han.

Nå bor han på Jevnaker med samboer Anne Gro. Der har han bodd siden 1992, og nå har også de voksne barna bosatt seg i nærheten. I desember ble han bestefar for første gang, da sønnen fikk en datter!

Torbjørn innrømmer at han iblant savner havet, lukta av sjø, og lyset i nord. Men han trives svært godt på Hadeland også. Han er glad i naturen, går tur på lokale topper, skryter av Fjorda og drar gjerne på tur med kajakken, ryggsekken og kameraet ei helg eller ei uke.

- Jeg er stort sett en fornøyd fyr som trives over alt, sier han.

Et verdivalg

- Å jobbe i kommunal sektor er et verdivalg, mener Torbjørn, og sier at han liker å jobbe i grensefeltet mellom politikk og administrasjon. Han er opptatt av at innbyggerne i kommunen skal ha det bra. De skal få de tjenestene de har behov for, fra starten til slutten av livet.

Han påpeker at knappe ressurser gjør det utfordrende for kommunene å innfri befolkningens behov for tjenester, men mener at det skjer mye positivt i Gran. Han er særlig opptatt av at kommunen må legge til rette for nye arbeidsplasser, fordi det skaper grunnlaget for tilflytting og vekst.

 

Og så synes han Gran er et trivelig sted, med et fantastisk kulturlandskap, flott natur, et rikt kultur- og foreningsliv, og ikke minst et godt og trygt oppvekstmiljø for barn og unge.

 

Han røper at han og Anne Gro heller reiser til Gran enn til Hønefoss på handletur.

 

- Gran er mindre og triveligere, slår han fast.