Gå tilbake til nettstedet

ALT TIL HAGEN FÅR DU HOS OSS!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det sier innehaver av Gran Jern og Hage i Storgata, Erland Langedrag. Etter å ha sett på vareutvalget i butikken, er vi enig i den uttalelsen. For det som ikke finnes på hyller, vegger og lager der, er det vel nesten ikke nødvendig å ha til vedlikehold av hus og hage. Langedrag forteller dessuten at det er et bredere utvalg av de fleste hagemaskiner i hovedbutikken Landbruk og Verktøy i Brandbu, hvor det også er verksted for alle typer hagemaskiner.

broken image

- Har du en robotklipper kan du se vekstsesongen lyst i møte uten å tenke på plenklipping, sier Bjarne N ( t.v.) og Erland Langedrag i Gran Jern og Hage.

Alt av hageredskap, som spader, hakker og beskjæringsutstyr, henger på rekke og rad når du kommer inn døra. Vannslanger, kabelvogner og diverse koblinger mangler heller ikke. Trenger du høytrykksvasker, finnes de i alle størrelser og prisklasser. Avansert utstyr for manuell bekjempelse av løvetann og annen uønsket vegetasjon får du også, samt preparater og sprøytekanner som kan forenkle «krigen» mot skvallerkål og løvetann.

Innehaver Langedrag vil sette søkelyset på det brede spekteret av grasklippere som forretningen fører. Alt fra manuelle klippere til traktorklippere og selvgående roboter er i sortimentet. Klipperne fra Hondaimportøren Berema er et godt og anerkjent merke som forretningen har solgt i mange år. Honda Mimo passer til større arealer, men denne sesongen introduseres en ny og spennende robotklipper ved navn Kramer, en kompakt og solid medhjelper som er optimal for småhager opptil 1500 kvm. Denne råtassen er utstyrt med det aller siste innen moderne teknologi og kan styres med mobilen din. Nykomlingen ligger i et rimelig prisleie; du får med andre ord mye for pengene.

broken image

Vi har alt du trenger til bekjempelse av uønsket vegetasjon i hagen, sier de to karene i Gran Jern og Hage.

Under Gla’dagene vil du får se ovenfor nevnte klippere og flere til på en Honda-stand utenfor butikken i Storgata. Selvsagt får du også robotklippere fra Husqvarna, og begge merker har et bredt utvalg.

- Har du en grastrimmer i tillegg til robotklipperen, burde du kunne se vekstsesongen i hagen lyst i møte, sier Langedrag, som avslutningsvis vil nevne Martin Grimstad i Hadeland Elektronikk-service, som både monterer og foretar service på alle robotklippere som er solgt i butikken. – Martin er veldig dyktig og god å ha med på laget, og vi har et utmerket samarbeid med ham, avslutter Erland Langedrag i Gran Jern og Hage