Gå tilbake til nettstedet

MOTORSAG-KUNSTNER PÅ TORGET TORSDAG

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Roar Tessem

På torsdag under Gla’dagene, fra ca. kl. 15 – 17.00, vil du kunne følge en motorsag-kunstner på nært hold! Roar Tessem fra Lunner har holdt på med denne sjeldne formen for «treskjæring» noen år og har vært på ulike arrangement og vist sine ferdigheter. Hans kunstneriske åre har munnet ut i mange forskjellige figurer i tre, og alt er utført med motorsag!

broken image

Tessem er opprinnelig trønder, men har bodd på Kalvsjø i 30 år, og må dermed kunne regnes som hadelending! I tillegg til at han reiser rundt og har motorsagoppvisninger, lager han også figurer på bestilling, gjerne forskjellige dyr som bjørn, elg, ekorn, ørn, hare, hund og katt. Folk vil ha skulpturene som pynt i hagen eller i heimen, forteller han.

På åpningsdagen for årets Gla’dager vil han holde til på Torget i Gran. De som tror at det da vil bli øredøvende bråk fra motorsaga, kan beroliges med at Gran Jern og Hage har stilt en batteridrevet motorsag til disposisjon for Tessem. Dermed blir det minimalt med lyd, og mange vil sikkert være «tett på» kunstneren for å se hvordan han former de forskjellige figurene.

Tessem forteller at etter at han ble medlem i en kunstnerforening har han også laget en del abstrakte skulpturer. Det blir spennende å se hva han vil forme under oppvisningen på Torget. Har du lyst til å vinne trefiguren han lager denne dagen, kan du registrere deg på torget og få et gratislodd. Det vil bli trekning kl. 17.00 sies det fra arrangørhold.