Return to site

«Jøtt godt fra Hadeland»

Tekst og bilde: Helbjørg Stensli

....blir å finne på stand i Storgata under Gla’dagene, der skal det kjevles og steikes lefser, lomper og flatbrød. Det er bare å gå etter godlukta fra takkene så finner dere oss.

Formålet med takkebakerlauget «Jøtt godt fra Hadeland», er å bidra til at takkebakertradisjonene på Hadeland holdes i hevd, og ikke minst at bygdefolket og andre interesserte kan få se, smake og kjøpe tradisjonsbakst.

broken image

Nestorer i takkebakerlauget – Solveig Ensrud og Karen Mathea Hofsmarken

Lefsebakere hadde enkeltvis stått og bakt i festteltet på Potetfestivalen i noen år. Men i forkant av Potetfestivalen 2015 tok Kari Framstad Lokrheim i Gran Handel og Håndverk kontakt for å mer potetpreg på potetfestivalen. «GHH skal legge til rette med et stort telt og dere skal få styre dere sjøl», sa Kari. Noen telefoner ble tatt til dyktige takkebakere i bygda, og det ble organisert felles plass i teltet for takkebaking og salg av hadelandspoteter.

Under overskrifta «Jøtt godt fra Hadeland», kom glade bakere i gang med samarbeidet. Det viste seg å bli et meget populært innslag i Storgata under Potetfestivalen.

broken image

Siden 2015 har «Jøtt godt fra Hadeland» har funnet sin form og deltar på flere aktuelle arrangementer i bygda. Lauget hadde bakerstand på NM på Lygna i vinter. Sammen har vi laget en aktivitetsplan for 2019. Å være med i lauget skal være artig. Vi legger stor vekt på at bakere og medhjelpere skal trives. Det må også være godt tid til å prate med folk som besøker oss på stand. På Gla’dagene stiller vi med 18 personer til sammen , og vi deler dagene i to økter.

Vi er stolte over å ha takkebakerlaug på Hadeland. Velkommen innom standen vår på Gla’dagene.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK