Gå tilbake til nettstedet

SOMMERSHOWET VÅRYR

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Våryr

Sommerens og Gla’dagenes eget sommershow, Våryr, er igjen klar på beddingen. Som før fortsetter det gode samarbeidet med Gran Handel og Håndverk, og prosjektleder Eystein Hagen forteller at årets forestilling vil ha høy glamfaktor og flere høydepunkter fra tidligere show.

broken image

-Årets show er lagt opp som en familieforestilling, og vi er den samme gjengen som vi har vært de siste tre årene, forteller Hagen, som synes han er heldig som får være en del av en herlig, positiv gruppe med forskjellig bakgrunn, men som utfyller hverandre på en utmerket måte på scena. Gruppa består av Hege Øversveen, Kristoffer Grua, Ellen Sæthereng, Eystein Hagen og Pål Espen Kilstad.

Det er nå fem år siden Våryr-showet ble vist første gang, derfor er entertainerne i jubileumsmodus, og det samme kan sies om det seks manns store orkesteret, som danner en solid bakgrunn for artistene. – Et dyktig partyband med blåserekke som både er friske og tøffe, sier Hagen, og presenterer musikerne Øyvind Larsen, Hans Kristian Erstad, Jon Reidar Furulund, Bjørnar Bjørnstad, Thomas Petersen og Eirik Rosø Pladsen.

Showet foregår i år som i fjor på terrassen utenfor Hadeland Kultursal, populært kalt Kulturterrassen. Der dekkes det langbord med plass til mange, og det settes opp seil over hele uteområdet. Arrangørene har fått masse forhåndsbestillinger av middag, og maten leveres av Åstjern, der en innleid kokk står for kokkerleringa.

-Vi synes vi har klart å fornye oss hvert år og funnet vår form, sier Hagen, som har skrevet noen av låtene sammen med Hege Øversveen. I tillegg er det musikk for enhver smak; country, funk, ballader, listepop og slagere. Altså mye grom musikk, som ensemblet lover vil gi gode vibber over hele Gran.

Skuespilleren, skribenten og ikke minst imitatoren Pål Espen Kilstad er en pilar i showet og en av Norges beste komikere. Han er kreativ, rå på å finne tidsriktige temaer og presenterer en «renslig» humor som alle liker. På jubileumsshowet får vi et gjensyn med karakteren Hans Presterudsturubråtan, som dukket opp på fjorårets forestilling. En kostelig figur, som folk satte pris på.

Hagen vil spesielt nevne at det er satt opp en ekstraforestilling på lørdag kl. 16.00, dette for å favne enda flere. Han håper alle benytter sjansen til å få med seg årets lokale sommershow og ønsker publikum hjertelig velkommen til Kulturterrassen på Gran!