Gå tilbake til nettstedet

ÅPNE AKSJESPAREKONTO NÅ!

Tekst: Anne Lise Skjaker

Foto: SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

-Vi i banken opplevde før nyttår i fjor stor pågang av kunder som ville overføre sine fondssparinger og aksjer til Aksjesparekonto (ASK). Hittil i 2018 har interessen dabbet noe av, selv om bare halvparten av de som bør åpne ASK-konto har gjort det, sier investeringsrådgiver Ole Bjørn Sveum i SpareBank1 Ringerike Hadeland til GranToppen.

broken image

Investeringsrådgiver Ole Bjørn Sveum i SpareBank 1 Ringerike Hadeland oppfordrer alle som har aksjefond og aksjer med gevinst til å flytte dette over til Aksjesparekonto. Mange har fulgt oppfordringen, men det er mange flere som burde gjøre det, sier Sveum.

-Siden det er bare fordeler og ingen ulemper med Aksjesparekonto, er vårt klare råd at alle som har aksjefond og aksjer med gevinst, bør flytte over til ASK i god tid før nyttår. Du kan både kjøpe, selge eller bytte investeringer i en ASK uten å betale skatt på gevinst underveis. Det er også mulig å ta ut det som er kostpris uten at dette realiserer skatt. Men flyttemulighetene forsvinner ved nyttår, minner Sveum om.

Vær ute i god tid

De som skal flytte aksjefond og aksjer for å utnytte denne muligheten før nyttår, må gjøre dette før 1. desember for å være sikre på at flyttingen skal være gjennomført før årsskiftet. Flyttinga tar nemlig noe tid, da selskapene har stor pågang av kunder som vil flytte på den tiden. Venter du til etter nyttår, må du først skatte av gevinsten du har på verdipapirene, sier Sveum.

Hittil har 80.000 kunder plassert til sammen 14 milliarder kroner i ASK bare i SpareBank 1 alene, og dette er flere enn hos andre norske banker.

-Hos oss kan kundene selv etablere og flytte ASK i egen nettbank. Trenger du informasjon eller hjelp, er vi klare til å hjelpe deg, sier Sveum.

Mange tilbydere er bra for konkurransen

Aksjesparekonto tilbys av alle norske banker og har gjort det mye enklere å flytte sparepenger i aksjer og fond mellom de ulike tilbyderne.

-Vår oppfatning er at dette har vært bra for konkurransen. At det er mange tilbydere og lett å bytte, betyr at det stilles større krav til oss som jobber med pengeplasseringer. Vi må rett og slett levere på avkastning, sier investeringsrådgiver Ole Bjørn Sveum i SpareBank 1 Ringerike Hadeland.