Gå tilbake til nettstedet

ÅRETS POTETFESTIVAL LIKE OM HJØRNET:

RIKHOLDIG PROGRAM TIL POTETENS PRIS

Tekst: Anne Lise Skjaker

Årets potetfestival er på beddingen, og som tidligere år er det et variert og spennende program som tilbys publikum. Vi skal her komme med en liten oversikt over hva du vil kunne bli underholdt med de tre dagene som festivalen varer.

broken image

Egentlig starter festen søndag 8. september, da den årlige Bygdedagen går av stabelen på Granavollen. Det er en tvers igjennom hyggelig dag for hele familien, der potetplukking og nærkontakt med dyr er viktige ingredienser.

Torsdagen etter, 11. september, er det et rusfritt ungdomsarrangement i festivalteltet i Gran som tidligere et samarbeid mellom GHH, UngHadeland og Rebels Music. Her vil artistene bli presentert i løpet av kort tid. Rebels Music er medarrangør i år på hele festivalen, og det innebærer at de samarbeider med handelsstanden om både planlegging, booking, gjennomføring og sikkerhet, for å nevne noe. -Vi har mye mannskap og erfaring å spille på i lokalmiljøet, og våre frivillige trives godt med slike arrangementer på bygda, sier Morten Wien i Rebels Music.

Nytt av året er at festivalteltet blir flyttet til parkeringsplassen utenfor Tråkket Frisører og Dyrlegene Hadeland. Det er flere grunner til dette, men primært for å ta i bruk større deler av sentrum under festivalen – sier Kari.

På fredag blir det en humorkveld, der noen av Norges beste komikere vil underholde. Terje Sporsem, Nils-Ingar Aadne, Viggo Venn, Morten Grøtnes og Espen Ep står nemlig på scenen og lover latter-kramper til alle i salen. Enhver festival med respekt for seg selv og sitt publikum vil gjennom årene fornye seg, og Potetfestivalen er intet unntak.

Samarbeidspartnerne Rebels Music og GHH har flere ess i ermet, og årets nye festivalakevitt er selvsagt på plass. -Den lokale kunstneren som har stått for utformingen av flaske-etiketten i år, er Marit Knarud, forteller Kari Framstad Lokrheim i GHH. Og hva passer vel da bedre enn et akevittforedrag av en skjønner på området? Halvor Heuch fra Arcus vil være inspirator når det gjelder det lokale og potetbaserte brennevinet. Hans foredrag kan du høre lørdag kveld.

Og mer lokalt fluidum vil det bli: Det er inngått et festivalsamarbeid med de fleste festivalene i regionen, og det har resultert i et nytt Hadelandsøl som selvsagt blir servert også under Potetfestivalen.

Men vi må ikke glemme musikken: Det lokale bandet Sons of Taiga har fått en stor publikumsskare både på Hadeland og utenfor regionen. De kommer med ny plate i høst, og hva passer vel bedre enn å ha plateslipp i festivalteltet lørdag kveld? Mange vil nok delta på den begivenheten.

Helt til slutt vil vi få rosinen i pølsa: Vestlandsfanden! Egentlig er det vel unødvendig med noen presentasjon, for bandet har turnert i 40 år, og har vært land og strand rundt med sine kjente låter. De har kommet med ny plate i år, og repertoaret er populært hos de fleste aldersgrupper. Morten Wien forteller at Vestlandsfanden er betydelige størrelser på streaminglistene, noe som betyr at også ungdommen «digger» bandet. Billetter til begivenheten får du her: ticketco.no