返回網站

Det er med stor glede vi igjen kan si;

Velkommen til Potetfestivalen i Gran!

Tekst: Kari Framstad Lokrheim, Gran Handel og Håndverk

· Leder
broken image

Det er 14.gang festivalen arrangeres, og festdagene starter allerede på Granavollen i helga med åpning av høstutstilling på Glasslåven Kunstsenter lørdag 7.september og Bygdedag på Granavollen søndag 8.september. Her finner du programmet der.

broken image

i sentrum starter dagene i år torsdag 12. til søndag 15.september. Gata fylles som tidligere opp med utstillere og salgsboder torsdag til lørdag. Aktiviteter, underholdere, foredragsholder og artister er booket og klare til alle dager. Så ja, vi er klare for Den Norske Potetfestivalen 2019!

Nytt av året er at vi har flyttet Festivalteltet slik at det er plassert på p-plassen ved Tråkket Frisør og Dyrlegene på Hadeland. Inngang til teltet blir ved Hadelandsbakeriet i Storgata. Flyttingen medfører at vi får bedre bruk av torg og gater gjennom dagene, og gjør også at vår samarbeidspartner Rebells Music, får lettere tilgang til sine lokaler og lager under festivalen.

Den Norske Potetfestivalen har som mål at vi må fornye oss litt hvert år. Det har vi også gjort i år. Fredagens kveldsarrangement er endret til Humorgalla med noe av det beste Stand-Up Norge har å by på! Utdelingen av hedersprisen «Årets Potet» har blitt et åpent dagsarrangement hvor alle har mulighet til å delta. Servering av gratis lunch er tilbake på programmet. Vi har lokalt plateslipp og boklanseringer, og ikke minst et av Norges beste folk-rock-band på festival-scena lørdag kveld. Hadeland Aquavit utkommer med egen festivalakevitt hvor Marit Knarud har laget årets etikett. Akevitten er nummerert og utkommer bare i et opplag på 800 flasker!

Som tidligere har vi utstilling av gamle traktorer og landbruksutstyr nord i Storgata. Tivoli kommer alle dager og det blir gratis aktiviteter for barn og unge i Storgata bl.a. torsdag.

Vi skal igjen kåre Hadelandmester i potetskrelling, og vår lokale vinner kan delta på NM i Potetskrelling på Hamar hvor premien til vinneren er hele kr. 10 000,-.

Bondens Marked kommer tilbake torsdag og fredag med lokal mat fra hele regionen. Lørdag blir det barneforestilling i stasjonsparken og Hadeland Hundeklubb er tilbake med stort hundeshow samme sted. I tillegg kommer blir det dans, visesang, korpsmusikk, moteoppvisning, nyåpning av treningssenter med mer.

Årets Potetfestival inneholder som du skjønner noe for enhver smak. I GranToppen som utkommer onsdag 11.sepmteber kan du lese enda mer om hva som skjer.

Velkommen skal dere uansett være!

Med vennlig hilsen

Kari Framstad Lokrheim

Leder i Gran Handel og Håndverk