Return to site

BONDENS MARKED PÅ PLASS UNDER POTETFESTIVALEN

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Bondens marked

Bondens Marked Innlandet er ett av 20 ulike lokallag i Norge som selger mat direkte til forbruker. Produktene du kan få kjøpt varierer gjennom sesongen og fra marked til marked. På årets Potetfestival vil du bl.a. kunne kjøpe forskjellig syltetøy, kjøttvarer fra ku, gris og kje, årets bær og litt av hvert annet, forteller markedsleder Jeanette Løvland i Bondens Marked Innlandet.

Slik vil det se ut når småskalaprodusentene i Bondens Marked presenterer seg i Storgata på Gran.

-Den største fordelen med direktesalg via Bondens Marked er at du kan bli kjent med produktet og til og med få smake før du kjøper, sier Løvland. – Dette er kortreist mat i alle kategorier, og det er småskalaprodusentene selv som står for salget, sier hun.

Det stilles strenge krav til produsentene som er med i denne ordningen. Råvarene skal være lokale og sporbare, og foredlingen skal være håndverksmessig bra og ha et småskalapreg. Opprinnelse, kvalitet og smak skal stå i sentrum.

Lokale deltakere på Bondens Marked er Mari Sangnæs og Per Marthinsen fra Hemlaga på Næs.

De har vært med på dette i mange år.

-Vi stiller med produsenter som har mye kunnskap om mattradisjoner og tradisjonelle foredlingsteknikker, og disse har i tillegg ofte utviklet nye produkter og smakskombinasjoner. Derfor får du ofte tak i mat som ikke er så lett å få tak i andre steder. Vi tror også det er positivt å gjenskape tidligere tiders fysiske møteplass for forbruker og produsent, der man i fellesskap kan glede seg over lokal mat og -matkultur. Har du spørsmål om produktet, får du svarene der og da, sier Løvland.

- Vi vil også presisere at all produksjon og omsetning av matvarer gjennom Bondens Marked er regulert av de samme retningslinjer som enhver annen næringsmiddelforedling. Matloven slår fast at ansvaret for helsemessig trygge matvarer er hos de enkelte produsenter. Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig handel! avslutter Jeanette Løvland.

 

Da gjenstår bare å si at publikum bør kjenne sin besøkelsestid og sikre seg prima kortreist mat under Potetfestivalen!

Kortreist honning er noe du kan få kjøpt under Potetfestivalen i år.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK