Gå tilbake til nettstedet

CEBRINA HÅRSTUDIO FEIRER 20 ÅR PÅ SMIETORGET

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

- Det er nesten ikke til å tro at det i vår er 20 år siden vi tok over frisørsalongen på Smietorget etter Berit Olimb, sier innehaverne av Cebrina Hårstudio på Smietorget, Anne Ragne F. Meli og Mona Myhre. - Vi var veldig spente i startfasen, men heldigvis har det gått veldig bra, sier de og minnes de første årene med ekstremt mye jobbing for å få det til å gå rundt.

broken image

Anne Ragne F. Meli og Mona Myhre er radarparet som nå feirer at de har vært 20 år på Smietorget med Cebrina Hårstudio. De har også salong på Jevnaker og i Hønefoss.

Forut for oppstarten på Gran hadde venninnene Mona og Anne Ragne drevet Cebrina-salong på Jevnaker. Så kom det et tilbud om overtakelse av det som den gang het Maxi Frisør på Smietorget, og siden damene en stund hadde hatt lyst til å starte opp på Gran, slo de til!

- Jeg har mer eller mindre vært i frisørfaget siden jeg var 14 år, forteller Anne Ragne. - Min mor var kunde hos Mona i hennes salong på Jevnaker, og jeg fikk være med. Jeg var glødende opptatt av alt som hadde med hår og frisyrer å gjøre, og Mona skjønte nok at jeg hadde ambisjoner innen faget. Jeg ble tilbudt jobb som ryddepike og lærte enormt mye. Derfor ble det frisørlære etter ungdomsskolen. Den gang var vi èn dag i uka på skolen og fire dager i salongen, og dette gikk over tre år. Mona hadde forøvrig tatt utdannelsen noen år tidligere.

Sin unge alder til tross ble Anne Ragne etter hvert medeier i Cebrina Hårstudio på Jevnaker, og i 1998 startet de altså salong på Gran, der Lillann Skjølås nå er daglig leder. De siste 10 årene har de også hatt en salong i Kuben på Hønefoss, som Monas datter, Jeanette, leder.

- Mona og jeg er et team som utfyller hverandre og respekterer hverandre, sier Anne Ragne. - Vi har gjennom årene utviklet vår forretningsidè og i tillegg et bunnsolid vennskap. Heldigvis disponerer vi en utrolig kreativ og stabil gjeng på åtte ansatte, der noen har vært med nesten helt fra starten.

- Vi er også lærlingbedrift, og synes ordningen er viktig for å rekruttere ungdom til

frisørfaget, sier de to frisørene, som etter alle disse årene fortsatt elsker jobben sin!

Sammen med de ansatte vil de to eierne markere at 20 år er gått siden oppstarten i Gran. Det skjer under Gla’dagene, og da vil de ha eget telt ute, der det bl.a. vil foretas klipping.

- Vi vil også ha tilbud på mange produkter, og vi ser fram til å møte våre mange gode kunder i en litt annen setting. Du er velkommen innom oss i teltet for å feire! sier Anne Ragne Meli og Mona Myhre i Cebrina Hårstudio på Smietorget.

broken image

Her et klipp fra Gran=Toppen i 1998, der Anne Ragne og Mona fikk behørig omtale fordi de hadde åpnet Cebrina Hårstudio på Smietorget.