Return to site

CUBUS SATSER OP BÆREKRAFTIGE PRODUKTER OG STØRRELSER SOM PASSER TIL ENHVER

Tekst og foto: Marit B Skoglund

Cubus følger med i tiden og har skjerpet fokus på bærekraft og alt det positive dette fører med seg. Samtidig som de også har justert på størrelsene på klærne de selger. Daglig leder ved Cubus på Granstunet, Lisbeth Mikkelsen forteller mer om dette.

Mikkelsen forklarer at hos Cubus finner du basisvarer til barn, dame og herre som er laget i økologisk svanemerket bomull. Du kan også kjøpe klær som er laget av for eksempel resirkulert fiskegarn, som bikinien du ser på bildet. Eller du kan finne klær laget av en stofftype som kalles Tencel. Dette stoffet produseres av FSC sertifiserte cellulosefibre fra Eukalyptustrær. Denne typen stoff krever færre kjemikalier enn for eksempel produksjon av viskose, og det som brukes av kjemikalier kan gjenbrukes eller renses. Dessuten brukes det mindre energi og mindre vann i produksjonsprosessen. Cubus er også opptatt av at klærne IKKE skal være produsert ved bruk av barnearbeid.

Størrelsene på klærne hos Cubus er endret. Det vil si at de har justert størrelsene slik at klærne passer de fleste kropper. Mikkelsen forteller også at Cubus har størrelser fra XXS til XXXL. Ikke alle størrelsene finnes i de fysiske butikkene, men alle størrelser skal være å få tak i på nettbutikken til Cubus. Der kan man velge om man vil hente varen i butikk eller få den rett hjem i postkassa. Butikkpersonalet hjelper deg gjerne med å bestille akkurat din størrelse dersom den ikke finnes i butikken, så velkommen innom oss på Granstunet sier Mikkelsen.

Bikini laget av resiruklert fiskegarn. Tilbehøret får du også hos Cubus

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK