Gå tilbake til nettstedet

DIALEKTORD FRA HADELAND I NY ANVENDELSE!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Innehaver av Hadeland Landhandel, Torun Sørli, er mer enn gjennomsnittet interessert i dialekta si. Hun brenner for å ta vare på den, og var nominert til årets dialektpris av Hadeland Dialekt- og Mållag. - En stor ære, sier Torun, som omsetter sin dialektinteresse til idèer i butikken sin.

broken image

Den kreative dama har nemlig utviklet en tekstilserie med trykte dialektord- og uttrykk som bare er å få i butikken på Meieritråkket. Serien omfatter bærenett og håndklær som også kan brukes som løpere, bakekleder eller puter. Og flere produkter med nye ord og temaer er på planleggingsstadiet.

- Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for anvendelsen, sier Torun, som har hørt at produktene ofte blir brukt som “gå-bort-gaver” og premier, og at ordene brukes der det er quiz på programmet. Skulle du lure på betydningen av dialektuttrykkene, kan Torun fortelle at det er festet en merkelapp med oversettelse til hvert produkt.

-Det som er viktig er at uttrykkene blir holdt i hevd og at det gjerne blir diskusjoner om betydningen av ordene. Det holder dialekta vår levende! sier Torun Sørli i Hadeland Landhandel på Meieritråkket.

Bildetekst: Torun Sørli brenner for at Hadelandsdialekta skal holdes levende, og hun har funnet en måte å markedsføre den på! Her med et produkt fra tekstilserien med dialektord som hun selger i Hadeland Landhandel på Meieritråkket.