Return to site

EN VELLYKKET SNUOPERASJON FOR LUNNER PRODUKTER

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Etter nesten 4 år i sjefsstolen på Lunner Produkter (LuPro), går nå Anne Due Øverås inn i pensjonistenes rekker. Disse årene har vært preget av en nødvendig snuoperasjon, der hver stein er snudd for å gjøre bedriften konkurransedyktig i markedet. - Min erfaring fra lignende bedriftsendringer har vært god ballast gjennom prosessen, sier Øverås.

broken image

-En slik endringsprosess kan være utfordrende for noen og enhver, og spesielt i en bedrift som LuPro.  En balansegang mellom det å ivareta ansatte og kommersialitet vil alltid være vrient, og i vårt tilfelle, der 37 av 57 ansatte er på tiltak, blir det ekstra utfordrende.  Tiltaksansatte har mer enn noen andre behov for trygghet og forutsigbarhet i arbeidssituasjonen, sier Anne Due Øverås.

I løpet av fireårsperioden har kjernevirksomheten i bedriften, som er tiltaksvirksomheten, blitt rendyrket. Ordinær virksomhet, i dette tilfelle PC Duksveis og Bistandsenheten, er solgt unna.  Bedriften har unngått oppsigelser, men noen har valgt å slutte.

-For meg som nå gir over til nye krefter, er det en god følelse å vite at em tøff jobb er gjort, slik at det er en mer «moderne» bedrift som overleveres.  Endringsarbeid er imidlertid ikke noe som gjøres i store skippertak, det er en kontinuerlig prosess. Derfor blir det nok fortsatt oppgaver å ta tak i for min etterfølger i lederstolen. Jeg håper at LuPro fortsatt vil være en stor aktør i lokalsamfunnet her i Lunner, og jeg tar med meg både gode minner og nyttige erfaringer fra denne flotte bedriften! sier avtroppende daglig leder i LuPro, Anne Due Øverås (bildet).

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK