Return to site

FART I EIENDOMSMARKEDET PÅ HADELAND

Tekst og foto: Kari Isingrud

DNB Eiendom på Gran rapporterer at boliger selges raskt og til gode priser. Hyttesalget setter nye rekorder.

Trine Skattum Rikoll, Audun Ødegård, Edvin Eikland og Martin Høgberget i DNB Eiendom.

- I 2020 har det i gjennomsnitt tatt 56 dager fra lansering til en eiendom er solgt, forteller Audun Ødegård, daglig leder i DNB Eiendom Vestoppland. Det er raskere enn i 2019. Da tok det i snitt 61 dager. Det er særlig leiligheter som selges raskere enn i fjor.

Han opplyser også at prisene i gjennomsnitt har gått opp. Kvadratmeterprisen har sunket noe for leiligheter, mens for eneboliger har prisene steget.

REKORDPRISER PÅ HYTTER

Audun forteller om en hard stopp i fritidsmarkedet og nybyggmarkedet ved utbrudd av corona, men mot sommeren snudde det, og spesielt fritidsmarkedet fikk en kraftig økning i etterspørselen.

- Vi så rekordhøye tall flere steder, sier han, og mener at mange som vurderte fritidsbolig før pandemien har kjøpt eller er på jakt etter fritidsbolig i dag.

Han tror at mange er skeptiske til når de kan feriere utenlands igjen. Da retter de blikket mot fritidsmarkedet innenlands, og dette kan forklare prisøkningen.

Klare for 2021

Audun opplyser at det har skjedd noen endringer i DNB Eiendom Hadeland på slutten av 2020. Martin Høgberget har tatt over som fagansvarlig på avdelingen, og Edvin Eikland er nyansatt eiendomsmeglerfullmektig.

- Vi er alle klare og gleder oss til 2021, avslutter Audun. Han mener tendens og rentenivå tilsier at trenden fra 2020 skal fortsette i 2021.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK