16. juni blir det mye musikk i Gran sentrum. Det er selveste Regjeringen som har bestemt at året 2018 skal være Musikkorpsenes år, og dette skal markeres denne dagen. Det er ca. 200 år siden de første korpsene ble etablert i Norge. For 100 år siden organiserte de seg gjennom Norges Musikkorps Forbund.

broken image

Gran jente- og guttekorps er fast innslag på Gla’dagene med sin tradisjonsrike kafè på Tråkket. De pleier å bidra med både vafler, kaffe og musikk under arrangementet. I år slår de bokstavelig talt på stortromma og har invitert alle korpsene på Hadeland til å delta på en lokal markering av Musikkorpsenes år.

Anne Grethe Hilden i finanskomiteen i korpset forteller at dagen starter med defilering fra Sagatangen og gjennom Storgata.

 

- Vi samler alle deltagerne i et stort korps slik vi gjorde i fjor da riksveg 4-tunnelen ble åpnet og senere da Sommertoget var på besøk. Det blir flagg, faner og full musikk, sier hun.

Arenaen for markeringen er på Meieritråkket, der det blir konserter gjennom hele dagen.

- Vi håper mange tar turen innom oss, også de som ikke skal spille selv. Vi representerer ei ganske stor gruppe innenfor kulturlivet på Hadeland og holder stolte tradisjoner i hevd. Det håper vi å få vist fram på en skikkelig måte denne dagen, sier Hilden.

 

Lunner skolekorps, Vestre Lunner Musikkforening, Moen Musikkforening, Brandbu skolekorps, Gran jente- og guttekorps samt Jaren Hornmusikkforening deltar på markeringen. Sistnevnte avslutter dagen med finalekonsert på Granvang, der de har med seg Nittedal Hakadal Janitsjar. Det kan nevnes at Jaren Hornmusikkforening har vært i elitedivisjonen for norske brassband siden i 2000!