Gå tilbake til nettstedet

- FELLESKIENE GÅR UNNA!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Det kan Bjørn Linstad i Intersport Gran fortelle. Denne vinte-ren har vært av det gode, gamle slaget, med store snømengder å boltre seg i for liten og stor. Derfor har mange hatt anledning til å rekreere i skisporet, og nå er det felleski som gjelder!

broken image

- Her går det unna med felleski! forteller Bjørn Linstad i Intersport Gran og viser fram to forskjellige typer av den populære skitypen.

Det var i 2014 at de kom på markedet for første gang, og nå vil de aller fleste investere i et par felleski, forteller Linstad. Produsentene klarer nesten ikke å produsere nok, og fordelene ved disse skiene er flere. Du slipper å smøre, og for barnerike familier er det mye arbeid spart før skituren. Felleski passer for barn fra seks år og oppover, og bare tenk på fordelene når vi kom-mer til klisterføre!

Det er viktig å oppgi riktig høyde og vekt, slik at de skiene du kjøper har den riktige stivheten. Da gir fellene godt feste og bra glid ved alle føre-forhold. Mohair og nylon, materialet i fellene, motvirker også ising.
- Men du bør rense og impregnere dem en gang i blant, og det er egne produkter for dette, sier Linstad, som er overbevist om at ski med feller er kommet for å bli.

- Blir det flere slike vintre som i år, kan det ha mye å si for rekrutteringa til langrennssporten i åra framover! sier Bjørn Linstad i Intersport Gran, som selvsagt har merket stor etterspørsel etter all slags vintersportutstyr etter at Kong Vinter gjorde sitt inntog i distriktet.