Gå tilbake til nettstedet

FRANSKE FØLELSER PÅ SKOFRONTEN!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Anne Lise Skjaker/Sport 1

Den franske løpeskoprodusenten HOKA har laget skohistorie i løpet av få år. Proffe løpere har utviklet en type sko som man kan løpe lengre med, med mindre belastning på føttene uansett hvilket underlag man løper på.

broken image

Daglig leder av Sport 1 på Gran, Nils Arne Morka, fikk skoen i butikken for tre år siden. Da var den en ganske ukjent merkevare. Siden da har salgskurvene bare gått bratt oppover! Stadig nye modeller har dukket opp, slik at det nå finnes et bredt utvalg for alle som krever kvalitet når de velger sko.

Morka forteller at Hoka-segmentet har demping og komfort helt i toppklasse, og du behøver ikke nødvendigvis drive med sportslige aktiviteter for å ha stor nytte av den.

- De som synes vanlige sko ikke er optimale, kan kanskje blir godvenn med undersåttene etter å ha investert i et par Hoka-sko, sier Morka, og gir oss mer enn gjerne en rask informasjon om de mest populære modellene:

broken image

Hoka Challenger ATR 4 er en allround løpesko for den som trives best på grusveger og stier. Den veier lite, og har meget god passform og ventilering. Med tykk såle og enorm demping er den suveren og en favoritt blant løpere.

broken image

Hoka Bondi 5 har maks demping, i tillegg til komfort og beskyttelse. God lufting og støtte gjør den til en ener for de som løper mye på asfalt og grus, og den har også gode terrengegenskaper.

broken image

Hoka Clifton 4 er en fantastisk lettvektssko med svært god demping. Den er en allsidig modell som passer de fleste, og er lett nok til raske økter og gateløp. Den har vært en bestselger som stadig blir utviklet med nye oppdateringer.

broken image

Hoka Speedgoat er en lett terrengsko for rask stilløping. En såkalt Vibram Megagrip yttersåle sørger for ekstra godt grep på både tørre og våte underlag. I denne skoen står du trygt og stabilt “nede i sålen” og har suveren sidestøtte for hælen.

broken image

Tor Ultra Hi WP er et funn for fjellvandrere og kan gi fjellfolket helt nye opplevelser. De superlette, vanntette og godt pustende fjellstøvlene har samme støtdemping, høye komfort og gode stegavvvikling som løpsskoene.

- Jeg har ikke annet å tilføye enn at alle burde unne seg opplevelsen av å ha et par Hoka-sko på beina! sier Nils Arne Morka på Sport 1 på Smietorget.

Bildetekst: Henriette i Sport 1-butikken på Smietorget foran Hoka-veggen. Hun har her funnet fram et par populære modeller fra det store utvalget, og håper mange vil komme innom for å prøve.