Gå tilbake til nettstedet

GLASSLÅVEN MED EKSKLUSIVE UTSTILLINGER

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Per-Erik Bjørnbeck

Daglig leder for Glasslåven Kunstsenter på Granavollen, Hilde Nyeggen Martinsen, er stolt over at de denne sommeren har fått internasjonalt kjente Liv Blåvarps smykker til utstilling. Salgsutstillingen åpner 9. juni og vil vare til 26. august.

broken image

De vakre trearbeidene til kunstnerparet Liv Blåvarp og Tore Gimle vil fylle “Høyloftet” på Glasslåven denne sommeren. Det er også mye annet som foregår i låven for tiden, så følg med på sosiale medier og i lokalavisen!

Men ikke bare er Blåvarps nesten skulpturelle halssmykker og armbånd utstilt; hennes mann, Tore Gimle, deltar også med sine utsøkte kniver, der skjeftene er laget i mange forskjellige tresorter.

Kunstnerparet bor på Lena, og i sommer fyller de altså det som Nyeggen Martinsen liker å betegne som “Høyloftet” på Glasslåven med vakre trearbeider.

I Stallgalleriet er en annen kjent kunstner på plass med sine tegninger: Herbjørn Skogstad, eller Herb, som er hans kunstnernavn, har gjennom en mannsalder forlystet lesere av Oppland Arbeiderblad og andre aviser i A-pressen med sine tegninger, oftest med politisk snert. Salgsutstillingen av hans tegninger løper parallelt med Blåvarp-utstillingen. Det vil også arrangeres kunstnersamtaler i forbindelse med begge utstillingene denne sommeren.

- Vi vil også ha en sommerkonsert med lokale og eksterne musikere, og vi oppfordrer alle til å følge med på sosiale medier og i lokalavisen, slik at de får med seg arrangementene, sier daglig leder Hilde Nyeggen Martinsen i Glasslåven Kunstsenter.