Gå tilbake til nettstedet

Gran og Lunner kommune har delt ut én million kroner:

GJØR NOE EKSTRA FOR BARN OG UNGE I SOMMER!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Kulturkontoret

Vi er ikke ferdig med koronapandemien, og fortsatt er anbefalingen fra høyeste hold å reise i ferien. Derfor håper både kommunene og kulturkontoret at mange vil være med å arrangere tidenes aktivitetssommer for de unge, selvsagt innenfor gjeldende smittevernregler. Allerede nå kan du velge og vrake blant merenn 50 aktiviteter i hele skoleferien. Og uansett hva du velger er deltakelsen gratis! Dette hadde ikke latt seg gjøre uten et rundhåndet tilskudd fraUtdanningsdirektoratet til kommunene.  

broken image

 

Inger Reidun Fleischer i Ung Hadeland forteller at det ved tildelingen ble stilt krav om at aktivitetene må ha et kulturelt, sosialt eller faglig innhold. Aktiv sommer er for ungdom fra grunnskoletrinnet, spesielt beregnet på aldersgruppen 5. til 10. trinn.  

broken image

- Det har blitt jobbet på spreng i kommunene for å realisereet bredt aktivitetstilbud til sommerferien i år, forteller Inger Reidun. – Itillegg til kommunenes egne aktiviteter, har det kommet inn mange gode forslag fra andre, og vi tror at alle vil finne noe blant aktivitetene som vekker interesse og som de har lyst til å delta på, sier hun. - Er du ung på Hadeland, kan du være med å sykle Rallarvegen, delta på Kompani Lauritzen i Sølvsberget, på vannaction-camp på Hauerstranda eller hyttetur på Åstjern. Sistnevnte aktivitet er et samarbeid med Randsfjordmuseene og Glasslåven.  Og vi må heller ikke glemme UKM-uka, som starter 2. august.  Se egen faktaboks med utdrag av programmet! 

broken image

Alt er nå klappet og klart, og kick-off er 12. juni, altså f.k.lørdag. Da blir det mye info om de forskjellige aktivitetene på Meieritråkket i Gran, og det åpnes for påmelding.  Aktivitetene bekjentgjøres fortløpende ikulturkontorets aktivitetskalender, også tilbudene som kommunene står bak. Alle aktiviteter har et begrenset antall plasser for å ivareta smittevern, så på lørdag vil det være «først til mølla» på www.kulturhadeland.no/aktiv-sommer!  

broken image

Det kan være tøft å få satt livet på pause som ganske ung, og koronapandemien rammer barn og unge mye hardere enn mange er klar over. Har du lyst til å gjøre noe ekstra for barn og unge denne sommeren, ta gjerne kontakt for å bidra med alt fra transport til matlaging. Ung Hadeland søker også ungdom som vil lære bort noe de brenner for og som kan bistå under de forskjellige aktivitetene i sommer. Derfor oppfordres foreldre til å be ungdomover 15 år å ta kontakt, og noen av søkerne vil så få tilbud om sommerjobb, sier Inger Reidun Fleisher i Ung Hadeland ved Kulturkontoret for Lunner og Gran kommuner. 

 

UTDRAG FRA PROGRAM AKTIV SOMMER 

Du har mulighet til å være med på mer enn 50 aktiviteter hele sommeren! Alt er gratis! Påmelding åpner 12. juni kl. 10.00 på KulturHadeland.no/aktiv-sommer. Begrenset antall plasser! 

UTDRAG AV PROGRAMMET

Ung Hadeland – HELE SOMMEREN  

Chili-summer,cross & speedway, graffiti, gaming/eSport, 1000fryd, vannaction, Kompani Lauritzen og mye mer. 

UKM 2. – 6. AUGUST:     

Musikk, dans, teater og tekst. 

Idrett: HELE SOMMEREN    

Fotball, turn, klatring, kajakk, sykel, skateboard, rulleski, rulleskøyter, racketsport, pil & bue, hopp, orientering og mye mer. 

Hytteturer:    

Åstjern 20. – 22. JUNI eller 23. – 25. JUNI   

Friluftsliv, kunstnerliv og Mord på museet. 

Sjoa 5. – 6. juli:  

Rafting, juving og lavvo

 

Rallarvegen & Finse: 2. – 3. AUGUST:  

Store naturopplevelser med tog og sykkel.