Return to site

Heder, ære og kr. 10.000 til den som er rask til å skrelle poteter

Tekst og foto: Østre Gran Bygdekvinnelag

Under årets potetfestival i Gran skal man finne ut hvem som er Hadelands raskeste potetskreller. Den som vinner denne konkurransen, går videre til landsfinalen i Vikingskipet på Hamar. Der venter det heder og ære og 10.000,-kr til den som kan skrelle 2 kg Asterix-poteter på beste tid.

broken image

- Selve Hadelandsmesterskapet finner sted på torget i Storgata lørdag den 15.september kl 13 sier Anne Marie Hvattum, så legg deg i hardtrening! I denne kvalifiseringa vanker det det et gavekort på 500,- i premie.Alle som har lyst til å være med på en morsom konkurranse, kan bare si fra til oss i teltet til Bygdekvinnelaget og “Jøtt godt fra Hadeland” samme dagen.Eller du melder fra til Kari i Gran Handel-og håndverk. Det er Hedmark Bygdekvinnelag og “Midt i matfatet”-festivalen på Lena som står bak mesterskapet, og de håper på stor deltakelse rundt i forskjellige kvalifiseringsrundene.Reglene er enkle:

  • Hver deltaker får utlevert en bøtte med vann og 2 kg Asterix poteter. Hver deltaker har med sin egen potetskreller til konkurransen. Potetskrelleren kan gjerne ha en historie.
  • Det skrelles i 3 minutter og de skrelte potetene blir veid. Hvis dommerne finner poteter som ikke er skrelt tilfredsstillende vil de bli vraket.
  • Den beste på hvert sted går videre til finalen.