Gå tilbake til nettstedet

PROGRAM TORSDAG 13. SEPTEMBER

Tekst: Anne Lise Skjaker

Potetfestivalen 2018 vil, tradisjonen tro, ha underholdning og forskjellige aktiviteter for alle aldre. Det hele begynner torsdag 13. september, og da er Storgata omgjort til et sydende marked med små og store stands i beste festivalånd.

broken image

Det som i særlig grad vil tiltrekke seg familier, er nok bondegårdsaktivitetene i regi av Haugen Småbruk. Dette foregår i Stasjonsparken. Alle barnehager i Gran er invitert, og dyr som kanin, høner, shetlandsponnier og marsvin kan klappes og koses med. Det er også tegnebord og potetløp, hesteskokasting og ansiktsmaling, for å nevne noe. Kanskje kommer også maskotene Kylling og Bamse med godteri til de minste?

Hvis vi fortsatt holder oss nord i Storgata, nevner vi en artig utstilling av gamle traktorer. Flere traktorer fra 50- og 60-tallet vil kunne beskues, og vi kan love en nostalgisk utstilling for de traktorinteresserte! Storgata vil også være åsted for gratis aktiviteter tilpasset barn og unge denne dagen. Innimellom kan den som liker å kjøre karusell eller radiobil ta seg en tur sør for Granstunet, der Thomas Tivoli som vanlig er på plass hele dagen.

Blir man kaffetørst eller kanskje sulten, er det kafè på Meieritråkket i regi av Gran Jente- og Guttekorps. «Jøtt Godt» fra Hadeland vil servere nystekte lefser og lomper i Storgata sammen med Bygdekvinnelagene på Hadeland. De siste byr også på bl.a. potetsuppe.

broken image

Det rusfrie arrangementet for ungdom i regi av Ung Hadeland starter kl. 18.00. Trekkplastrene her er Klovner i Kamp og Vidar Villa. Rune Larsen i arrangørstaben er glad og overrasket over at de klarte å få tak i hovedartisten Klovner i Kamp. De fleste ungdommer vet at bandet består av Alis, Fingern og Dansken, eller henholdsvis Aslak, Thomas og Esben som de heter i det virkelige liv. De er utrolig populære hos ungdom, men appellerer også til foreldregenerasjonen, forteller Larsen, som også nevner at det blir noen lokale innslag fra scenen. Hva og hvem dette blir, er en overraskelse, sier han. Han vil til slutt understreke at arrangementet er åpent for alle, både barn og voksne, og at det er rusfritt.