Return to site

HØSTEN ER STRIKKETID

Tekst og foto: Marit B. Skoglund

Høsten er strikketid, og hos Annes garn i Storgata, finner du mange forskjellige typer garn, i alle regnbuens farger. Høstens nyheter er ankommet og i høst har Anne satset enda mer på å ta inn norsk garn produsert i Norge.

broken image

Alt er klart for litt lun høststrikk.

Norsk garn

Den siste tiden har vi blitt mer opptatt av å handle lokalt og å handle norsk. Denne trenden har eier Anne Prestmarken også fulgt. -Jeg håper at kundene våre også har lyst til å kjøpe norskprodusert kvalitetsgarn, sier Anne. Hun har helnorsk garn fra Sandnes Garn, Hillesvåg Ullvarefabrikk og Rauma Garn. Samt nyheter som merinoull fra LilleLam og det engelske garnet FeltedTweed fra Rowan.

Ungdommen strikker

Anne forteller også at det er folk i alle aldre som strikker. Men hun trekker spesielt fram at det er mye ungdom som er flinke til å strikke, og som ønsker å lære mer. Det synes hun er veldig gøy.

Strikkekaffe

I høst er det ikke mulig å avholde strikkekaffe på onsdager, slik de har brukt å ha.

-Koronapandemien hindrer oss i dette, men vi setter i gang igjen så snart det er forsvarlig av smittevernhensyn, sier Anne.

broken image

Anne Prestmarken til venstre og May Kristin Jahrnann Myrdal.

Trender i høst

-Det plagget som er mest trendy å strikke i høst er helt klar en vest. Ellers er det ensfargede gensere, gjerne i lette luftige silkegarntyper. Islandsstrikk i tykt ullgarn er også en stor trend, og som vil holde seg utover høsten og vinteren. Her vil det også komme en ny mønsterbok kan Anne fortelle. Så det er mye å glede seg til.

 

Veiledning og råd

Damene hos Annes garn, gir gjerne råd og veiledning dersom du har noe du lurer på. Står du litt fast i strikkinga er det bare å stikke innom, så prøver de å finne ut av det for deg. Anne og May Kristin ønsker alle velkommen innom butikken til en trivelig garnhandel og strikkeprat i høst.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK