Gå tilbake til nettstedet

MJØNVALD SNEKKERVERKSTED:

TILBYR SKREDDERSYDDE INTERIØRLØSNINGER

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Cato Sørbråten er det man på Hadeland kaller «hænnu». På moderne språk kalles det å være en handyman eller å ha godt handlag, selv om ikke alle driver det så langt som Cato har gjort. Han tok møbelsnekkerutdannelse i Trondheim og tilbrakte læretida si i firmaet Trollstugu, som tidligere var et anerkjent håndlaft-firma på Hadeland.

broken image

Cato Sørbråten har mange oppdrag i sitt romslige verksted i Mjønvald. Det går mye i kjøkken- og garderobeløsninger, men også baderomsinnredninger og spesialoppdrag.

Etter læretida leide han et snekkerverksted, som han etter hvert fikk kjøpt, og dermed så Mjønvald Snekkerverksted dagens lys for 25 år siden. Prosessen med å jobbe seg inn i et marked kan ta tid. Men den beste markedsføringa er å levere godt håndverk, og det tok ikke lang tid før Cato hadde mange oppdrag. Nå er fornøyde kunder fordelt over hele Hadeland, Romerike, Oslo og Ringerike.

Mesteparten av bestillingene er innenfor boligmarkedet, der kjøkken- og garderobeløsninger oftest står på ordreblokka. Firmaet kan i tillegg levere hvitevarer fra AEG, Electrolux og Miele. Også baderomsinnredninger, bokhyller og andre interiørløsninger blir til i det lyse, moderne verkstedet i Mjønvald, som for øvrig er ganske nytt. Det har skjedd mye på de 25 årene firmaet har hatt tilhold her.

Under Potetfestivalen vil Catos utstillingsvogn med kjøkkenløsninger være i Gran. Og skulle du lure på hvordan plassen best skal utnyttes i et rom du vil fornye, lønner det seg å ta en tur innom. For flere idéer og info: Se hjemmesiden www.snekkerversted.com