Gå tilbake til nettstedet

HOTELL HADELAND ER 70 ÅR!

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Dagens hotellsjef, Carsten Nielsen, kan fortelle dette, og på hotellets hjemmeside ligger det spennende lesing om hvordan Gyda Jorstad, født inn i en gjestgiverfamilie på Granavollen, ønsket å starte hotell i området sammen med mannen Hans.

broken image

Carsten og Veronica Nielsen ved Hadeland Hotell foran veggen som forteller hotellets historie fra starten i 1948!

Grunnmuren til hotellet sto klar i 1939, men pga. krigen stoppet hele prosjektet. Først i 1948 ble det innvielsesfest, og i 1953 ble det første kurset avholdt på hotellet. De neste sju åra utviklet stedet seg til å bli et kurshotell, ett av de første på Østlandet.

Ekteparets datter Åse og mannen Arvid Raastad overtok i 1972 og foretok en omfattende restaurering av hotellet. 20 nye soverom ble bygd i egen fløy, og konferansesal og grupperom kom til. Alle rom fikk eget bad, dessuten ble alle gamle rom restaurert. Ute-området ble fylt opp, og nytt trinnløst inngangsparti og ny parkeringsplass ble satt i stand.

I 2001 tok Carsten Nielsen over, og den nye eieren har fortsatt med oppussing og vedlikehold, samt at et utendørs boblebad og en gedigen veranda er satt opp. – Vi prøver dessuten å beholde den hjemmekoselige atmosfæren som familiene før oss har skapt. Fortsatt er kurs, konferanser og selskaper det vi har mest av, sier Nielsen, som gleder seg over godt belegg ved hotellet.

Nå om dagen går det i de tradisjonelle julebufféene, der både bygdefolk og andre melder seg på. – Vi har ingen à la carte-restaurant, men vi tar gjerne i mot forespørsler fra publikum og prøver så godt vi kan å innfri kundenes ønsker, sier Carsten Nielsen på Hotell Hadeland.