Gå tilbake til nettstedet

Juledrammen er sikret:

HADELAND JULEAQUAVIT

- IGJEN I VINMONOPOLETS HYLLER

Tekst: GHH Foto: Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri i Grimstad har igjen produsert en ny, lokal juleakevitt for salg på Vinmonopolet. 

Med bakgrunn i suksessen med den årlige, lokale Hadelandsakevitten, og ikke minst fra juleakevitten i 2019, har man produsert ny årgang som velsmakende tilbehør til den tradisjonelle julematen. 

broken image

 

Fabian Widmer ved Det Norske Brenneri forteller at akevitten har vært lagret på oloroso sherry- og madeirafat og dermed fått en fin og gyllen farge. Det er den berømte smaksutvikleren Jon Bertelsensom står bak årets juleakevitt, og det er tatt utgangspunkt i tidligere utgaver av Hadelandsakevitten, samt juleakevitten fra 2019.   

- For å gjøre juleakevitten tilpasset julemattradisjoner på Hadeland, har den en sterkere krydderprofil enn den ordinære utgaven. Et rikt anslag av karve, kanel, tørket appelsinskall, koriander, madeira og lakris, gjør at juleakevitten får en helt annen og markant profilsmaksmessig, sier Widmer. - Den har mer sødme, og lukten er også preget av nevnte kryddertyper, samt sitrus og søt lakris, sier han.   

Vår lokale akevitt vil bli produsert i flere årganger, så for de som betegner seg som samlere, eller rett og slett liker denne juleakevitten bedre enn andre varianter, er det lurt å sikre seg noen flasker. Forrige gang den kom ut var som sagt i 2019, og årets produksjon er på 1040 flasker.   

Hadeland Juleaquavit er for lengst kommet i hus på Vinmonopolet i Gran, så da er altså juledrammen dette året innen rekkevidde for de som setter pris på slikt tilbehør til julematen!