Gå tilbake til nettstedet

JULEFINE GAVER HOS GULLSMED FAGERHOLT

Tekst og foto; Marit B. Skoglund

Hos Gullsmed Fagerholt har de «harde» pakker å legge under juletreet til både huset, henne, han, barn og ungdom. Kjøper man en gave hos gullsmeden kjøper man en gave som varer. Det er både miljøvennlig og bærekraftig.

broken image

Kari Fagerholt med lekker julepynt du kan kjøpe hos henne.

Kari Fagerholt finner vi bak disken i butikken, og hun forteller at det havner både sølvbestikk og smykker i forskjellige varianter under juletreet på Hadeland og omegn i år. Hun har allerede hatt mange kunder innom butikken, som har handlet julegaver. -Det er jo en litt spesiell situasjon i år sier hun, så enkelte kunder som vet akkurat hva de skal kjøpe, har ringt inn bestilling til oss og vi har pakket inn og gjort klart så kunden bare har kommet inn i butikken for å betale og hente. Vi er fleksible sånn, sier hun.

 

Sølvbestikk er en typisk gave man gjerne kan ringe inn en bestilling på. Her er det kanskje slik at for eksempel besteforeldre har startet med å gi barnebarna en bestikkdel til jul og/eller bursdag hvert år fra barna er små. Da er det enkelt å vite hva man skal ha. Gullsmed Fagerholt har mange ulike mønstre av sølvbestikk på lager. Det samme gjelder bunadsølv, som også er en typisk gave man kjøper litt og litt av opp igjennom årene til barn eller barnebarn.

broken image

Morsomme smykker fra Les Georgettes by Altesse

Mens vi snakker om sølvbestikk, så har jo tiden før jul tradisjonelt sett vært tiden på året da sølvet skulle pusses. Alt skulle og skal skinne til jul. Kari har sølvkrem og sølvspray fra Hagerty som gjør jobben enkel for deg. Kari tipser også om at sølvbestikket bør lagres i etuiet og at sølvbestikket faktisk har det best om det får lov å være i bruk. Det er ingen grunn til å la sølvbestikket ligge i en skuff. -Det å dekke et pent bord gir trivsel i hverdagen og akkurat det er noe vi trenger, kanskje særlig i år, sier Kari.

Et annet godt tips Kari Fagerholt vil dele er at om du har et kjede eller armbånd du er veldig glad i, så skal du ta det av deg om natta. Da vil du ha smykket dobbelt så lenge. For smykker slites også, og de holder seg pene lenger om du tar de av på natta og også når du dusjer, sier Kari. Hun sier også at å vaske smykket i Zalo å bruke en hårføner til å tørke det med, er godt vedlikehold som bør gjøres jevnlig.

Skulle likevel et smykke du er glad i ha blitt slitt eller ødelagt kan man levere det til reparasjon hos Gullsmed Fagerholt. De har eget verksted og her byttes låser på kjeder og armbånd, klør på ringer der steinen har blitt løs, nåler på brosjer med mer. Akkurat dette er det mange som benytter seg av. Det viser at folk gjerne ønsker å reparere ting når det er mulig.

Hos Gullsmed Fagerholt finner du smykker av både norsk og nordisk design, som Huldresølv, Astrid og Agnes, Arock, SIF Jakobs og Heiring. De fører også en morsom kolleksjon fra franske Les Georgettes by Altesse.

Velkommen til hyggelig julehandel hos oss i Gullsmed Fagerholt ønsker Kari.