Gå tilbake til nettstedet

Julegaver som varer evig

Tekst og foto: Kari Isingrud

Kari Fagerholt hos Gullsmed Fagerholt i Storgata i Gran gir gjerne gavetips. Diamanter, klassiske smykker, bunadssølv og sølvbestikk er populære julegaver.  

broken image

 Kari eier og driver Gullsmed Fagerholt sammen med mannen Per. Nå ønsker hun velkommen til julehandel i butikken i Storgata på Gran. 

- Vi har smykker fra Huldresølv, en norsk håndverksbedrift som produserer på eget verksted, og Heiring et dansk smykkemerke som produseres både i sølv og gull på eget verksted. Ellers har vi et bredt utvalg i diamanter, gull og sølvsmykker i forskjellige prisklasser, sier Kari. 

- Vi har et godt utvalg i sølvbestikk. Det er jo en fin ting å begynne å spare på. Hva er vel mer koselig enn et pent dekket bord med sølv? Både til hverdags og fest. Bruk det gjerne i hverdagen, oppfordrer hun. 

- Bunadssølv er også aktuelt, mener Kari. Vi har et godt utvalg og skaffer bunadssølv til de fleste av landets bunader. For de som synes det er dyrt å kjøpe et helt belte er det fint å begynne med å gi en og en støl. Det er en fin gaveide som passer de fleste. 

Nå er butikken full av edelt metall som skinner og blinker, og Kari er klar for hjelpe folk med å finne den rette julegaven.