Gå tilbake til nettstedet

Stort oppdrag for Gulbrandsen & Olimb AS

Tekst: Kari Isingrud Foto: G&O AS

Den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo er fredet og skal nå rehabiliteres. Gulbrandsen & Olimb i Mohagen skal legge opp nytt elanlegg og stå for alt av elektroinstallasjon.  

broken image

 

- Det en kontrakt på over tretti millioner kroner eks merverdiavgift,sier prosjektleder Arild Gulbrandsen. Han legger ikke skjul på at dette er en viktig kontrakt for bedriften.  

De har femti ansatte totalt, og mellom ti og tretti av dem skal jobbe på dette prosjektet. Det er kun norske ansatte. Arild mener at det var gode referanser og en dyktig og stabil arbeidsstokk, som var avgjørende for å få oppdraget.  

Eiendoms- og investeringsselskapet Fredensborg AS eier bygget og har nettopp startet renoveringen. Arkitekten Eero Saarinen skrev i 1959 at bygningen skal være et hus i «kjole og hvitt». Arild forteller at renoveringen skal sikre høy kvalitet også når bygget står ferdig i 2023.  

Det blir flere etasjer med kontorarbeidsplasser, men bygget skal også ha restaurant, treningssenter og takterrasse som vil være åpent for folk flest. 

broken image