Gå tilbake til nettstedet

KAPPAHL HAR ANSATT NY DEKORATØR

Tekst og foto: Anne Lise Skjaker

Hos KappAhl på Smietorget er sommeren sprunget ut i full blomst! I hvert fall ser det slik ut når du titter inn i lokalene, for det er både store og små blomster av ulike typer som pryder klærne i år! Noen er duse i fargene, andre er i knallfarger, og det er i det hele tatt mye å velge i for den som har lyst til å fornye sommergarderoben!

broken image

Til å få vareeksponeringen opp på et profesjonelt nivå har KappAhl ansatt en egen dekoratør i butikken på Smietorget. Dette som en del av kjedens strategi for å videreutvikle opplevelsen for kunden. Gol-jenta Monica Øynebråten har funnet både drømmejobben og drømmemannen på Hadeland, og hun kommer fra en jobb som designer og produktutvikler i Bergans på Hokksund, forteller hun. – Jeg har et tett og godt samarbeid med butikksjef Irene Bamer, og vi er enige om at vareplassering er viktig for et godt salg. Kunden må bli inspirert av å se inn i utstillingsvinduene og gå mellom reolene her, sier dekoratøren og butikkselgeren, som trives godt i en kombirolle i butikken.

Som nevnt er det mye blomster i motebildet, og overdelene kan være både korte og lange. Kaftan-lignende topper med god vidde i ermene er i skuddet. Også buksemoten som sier mye vidde har slått igjennom denne våren, men det finnes fortsatt varianter med rette og smale ben. Dessuten er typen sykkelshorts tilbake, altså kortere shortser. Vårens buksemote har en overvekt av ensfarget, men mange plagg finnes også i ulike mønstre.

- Bærekraftige naturfibre som lin og bomull er mye brukt i vårens motebilde, det samme er resirkulerte materialer, for KappAhl-kjeden er opptatt av å ta miljøansvar og unngå miljøbelastende materialer og prosesser, forteller Monica Øynebråten, som også kan vise fram plagg i denim og såkalt «better cotton», en metode for mer bærekraftig bomullsdyrking.

broken image

-Vi har et godt utvalg av sommerkjoler- og skjørt, mange ankellange, men også knekorte varianter er i motebildet, og du kan velge i mønstret eller ensfarget.

-De varme jordfargene preger stadig motebildet. Hvitt og pastell er superaktuelle farger i vår og sommer, vi ser det også i herregarderoben. Den modige mannen er heller ikke redd for farger eller blomstermønstrete skjorter, men vi har også klassiske plagg og mer tradisjonelle nyanser.

-I det hele tatt tror vi at du vil finne noe som faller i smak her hos oss, og trenger du råd, står vi gjerne til disposisjon. Vi håper hele familien tar turen innom oss under Gla’dagene og ønsker velkommen til KappAhl på Smietorget! sier butikksjef Irene Bamer og dekoratør Monica Øynebråten.