Gå tilbake til nettstedet

LOKALT KJØPESENTER PÅ NETT

Tekst og foto: Kari Isingrud

ShopHadeland er nettløsningen som skal hjelpe lokalt næringsliv i koronakrisa. Nå kan kundene sitte hjemme og handle med lokale butikker. Hadeland Taxi leverer varene på døra samme dag.

broken image

Gry Kristin Nagelhus i Lille Gullkorn og Dagfinn Edvardsen i Hadelandshagen håper folk vil bruke den lokale nettbutikken

Hadelandshagen og Region Hadeland hadde idéen om en nettbutikk der kundene kunne finne alle de kjente, lokale butikkene på ett felles nettsted.

Løsningen er et spleiselag der Region Hadeland dekker kostnader til å opprette selve nettbutikken, Sparebank 1 Ringerike Hadeland Næringsstiftelsen sponser inntil videre en del av fraktkostnaden, mens den enkelte butikk betaler en andel av omsetningen til drift av nettløsningen.

broken image

Lokalt kjøpesesnter på nett: Prøv shophadeland.no. Foto: Screenshot/faksimile.

Nylig lansert

ShopHadeland er enkelt forklart et lokalt kjøpesenter på nett. Kundene kan handle fra flere butikker, men betaler bare en gang og får alt levert på døra i én leveranse innen kl. 18 samme dag.

 

- Du kan handle alt fra t-skjorter til spekepølse, ler Dagfinn, og understreker at det er en fullverdig nettbutikk med alle vanlige funksjoner og betalingsløsninger.

 

Nettbutikken ble lansert forrige uke, men Dagfinn håper dette ikke bare blir et tilbud under koronakrisa.

 

- Vi tror dette kan bli en varig løsning som bidrar til at lokale butikker lettere kan konkurrere med de store nettbutikkene, sier han.

 

Stor interesse

Butikker i alle tre Hadelandskommunene er invitert til å være med, og mange har vist interesse. Nettbutikken har startet opp med 12 deltakende butikker, og flere kommer med etter hvert.

 

- Nå oppfordrer vi folk på Hadeland til å gå inn på shophadeland.no og sjekke tilbudet der. Vi håper mange velger å handle lokalt enten det er på nett eller i de fysiske butikkene. Butikkene er selvfølgelig helt avhengig av at handelen tar seg opp igjen, avslutter Dagfinn.