Gå tilbake til nettstedet

LØP OG KJØP – BONDENS MARKED ER I BYEN!

Tekst: Anne Lise Skjaker Foto: Bondens Marked

Vi kan også i år glede oss til at Bondens Marked gjester Gran under Potetfestivalen. For de som trenger en repetisjon, er dette 20 forskjellige lokallag i Norge, som selger mat direkte til forbruker. Mer kortreist kan det ikke bli. Under årets festival vil du kunne sikre deg bl.a. lefser, lomper, flatbrød, honning, syltetøy, hamburgere, kjøttprodukter pultost og mye annet. Kuriositeter er kjebab (kebab av kje) og trutsmurning, som er leppepomade av bivoks og olje!

broken image

Det er markedsleder i Bondens Marked Innlandet, Jeanette Løvland, som informerer oss om dette. – De største fordelene med direktesalg gjennom Bondens Marked er at forbrukerne kan møte produsenten ansikt til ansikt og gjerne smake på produktet før de kjøper. Vi vektlegger sporbarhet på alle våre produkter, og har kontroll på produktkjeden fra A til Å, sier Løvland.

Det stilles like strenge krav til produktene som selges på Bondens Marked som til alle andre større produsenter. Produktene skal, i tillegg til det som er nevnt om lokal tilknytning og sporbarhet, være foredlet på en håndverksmessig god måte og ha et småskalapreg. Både opprinnelse, kvalitet og smak blir i stor grad vektlagt.

broken image

-Våre produsenter har stor kunnskap om mattradisjoner og gamle foredlingsteknikker. I tillegg har mange gjort sin egen vri på produktet og utviklet nye smakskombinasjoner. Dette gjør at du på Bondens Marked får tak i matvarer som du ellers ikke får andre steder, sier Løvland.

Det er også et sosialt aspekt ved Bondens Marked. Tidligere tiders fysiske møteplass gjenskapes for både produsent og forbruker, og har du spørsmål til produktene, får du svar på stedet.

-Vi som holder på med dette ønsker også å informere om at all produksjon og omsetning at matvarer gjennom Bondens Marked må etterleve de samme strenge reglene fra Mattilsynet, og det kreves også like mye penger til markedsføring som hos andre store leverandører. Vi ønsker alle festivalbesøkende hjertelig velkommen til en trygg og hyggelig handel på Bondens Marked i Storgata, avslutter Jeanette Løvland.